Azok a Gyurcsányék emlegetnek megfigyelést, akik saját politikai céljaikra használták a titkosszolgálatokat

A Demokratikus Koalíció ezúttal kérdésekbe burkolt vádaskodással állt elő.

Munkatársunktól
2022. 05. 28. 11:44
null
2021.10.22. BUdapest Demokratikus Koalíció (DK) 10. születésnapja Fotó: Kurucz Árpád (KA) Magyar Nemzet képen: Gyurcsány Ferenc, a párt elnöke Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sajtótájékoztatót tartott szombat délelőtt  Rónai Sándor, a Demokratikus Koalíció uniós parlamenti képviselője. A politikus a Pegazus-program magyarországi használata ügyében címzett Rogán Antal miniszternek kérdéseket, közben kormányzati törvénytelenségeket, visszaéléseket és világra szóló botrányt emlegetett. A Gyurcsány-párti politikus hangzatosnak szánt állításai kapcsán érdemes felidézni néhány példát arról, hogy 2010 előtt a szocialisták hatalomban tartásáért Gyurcsányék pontosan miként működtették a titkosszolgálatokat.

 

Titkosszolgák az újságíró lakásán

A Nemzetbiztonsági Hivatal (jelenleg Alkotmányvédelmi Hivatal) munkatársai 2007-ben azt követően jelentek meg a Magyar Nemzet újságírójánál, hogy kollégájával Lesencefalun, a titkosszolgálatokat is irányító Szilvásy György kancelláriaminiszter nagyszabású építkezésén járt. Az elhárítás szakemberei érdeklődésére a lap újságírója egyértelművé tette, a Magyar Nemzet munkatársaként járt a településen, és a továbbiakban semmilyen információ­val nem kíván szolgálni.

Az NBH-sok ezt követően arra voltak kíváncsiak, hogy az újságírónak mennyire biztos az állása a Magyar Nemzetnél.

 

Alku az alvilággal

2008 júniusában Laborc Sándor, az elhárítás akkori vezetője kétszer is találkozott az azóta több, az 1990-es években elkövetett gyilkossági üggyel összefüggésben elítélt Portik Tamással.

Portik és Laborc lényegé­ben abban állapodott meg, hogy az egykori olajbűnöző információkat gyűjt és kreál fideszes politikusokról.

A sikeres, zavartalan munkavégzés érdekében az akkori főigazgató még egy biztonságos telefont is intézett Portiknak.

 

Ovi és bajusz

Mint köztudott, Laborc Sándor bukása után az átadás-átvételkor az NBH számítógépein több olyan telefonbeszélgetés-, híváslista- és cellainformáció-elemzés maradt, amely parlamenti politikusokat érintett. Laborc hivatali laptopján „Ovi” és „Bajusz” nevű mappákba mentette az Orbán Viktorról és a Kövér Lászlóról gyűjtött adatokat.

Laborc Sándor, aki nyilván számos szenzitív, államtitkot képező információ ismerője, napjainkban a Demokratikus Koalíció körül tevékenykedik.

(Borítókép: Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke 2021-ben. Fotó: Kurucz Árpád/Magyar Nemzet)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.