idezojelek

Így csavarta az ujja köré Orbán Viktor a baloldali ficsúrokat

Ismét ők húzták a rövidebbet.

Felhévizy Félix avatarja
Felhévizy Félix
Cikk kép: undefined

Felhévizy Félix a nagy meleg elől a Balatonra menekült. Régi közhely, de igaz, hogy a kánikulát vízpart közelében lehet csak kibírni. A hírlapírónak van egy kedvenc diófája, annak tövében szeret üldögélni, hideg fröccsöket iszogatni és közben dolgozni, követni a közéleti eseményeket. Természetesen mindezt csak mértékkel. A történeti hűség kedvéért azonban rögzítsük azt is, hogy Félix, Hajnóczy Péterhez hasonlóan, ásványi anyagokban gazdag szikvízzel fogyasztja a bort, tehát nem lehet belőle probléma. A hírlapíró megkülönböztetett figyelemmel kísérte a héten a parlamenti közvetítést, hiszen nincs is üdítőbb dolog, mint Orbán Viktor parádés riposztjait hallgatni és figyelni, miként semmisül meg a komplett baloldal egy-egy azonnali kérdések órája során. 

A baloldali képviselők ilyenkor rendre megpróbálják sarokba szorítani a miniszterelnököt mindenféle mondvacsinált koholmányokkal, különféle felnagyított és eltorzított híresztelésekkel, de rendre vert seregként kell távozniuk a teremből. 

Próbálkozásokból természetesen most sem volt hiány.

A lúzereknek járó pálmát ezúttal  Fekete-Győr András vitte el, aki a jelek szerint nem tud leszállni az olimpia témájáról, nem elégszik meg azzal, hogy a Nolimpia kezdeményezésükkel anno több millió magyar ember álmát sikerült összetörniük. A Momentum országgyűlési képviselője most éppen arról beszélt, hogy nem lenne érdemes megpályáznia Budapestnek a 2036-os olimpia rendezési jogát, amire pechjére hibásan 2030-as olimpiaként hivatkozott. A szarvashibára a miniszterelnök egyből zseniálisan reagált: jelezte, hogy 2030-ban nem rendeznek olimpiát, a 2036-os játékok rendezéséről pedig ráér később vitázni, ha Fekete-Győr András még akkor is tagja lesz az Országgyűlésnek. Ráadásul tájékoztatta a meglehetősen zavart momentumost, hogy az olimpia kérdésében a Magyar Olimpiai Bizottságot kell keresni. Majd a végső ütést bevíve, felhívta a figyelmet arra is, hogy őszinteség kérdésében nehéz komolyan venni a Momentumot, hiszen korábban Fekete-Győr arról beszélt, hogy nem lépnek szövetségre sem az MSZP-vel, sem pedig a DK-val, ám az idei választáson mégis közösen indultak. 

De kijutott a jóból a nagyszájú Tordai Bencének is.  A Párbeszéd politikusa azonnali kérdésében ismét előkapta a fiókból a baloldal megszokott, hazug mantráját, hogy megszorításokat vezetne be a kormány, aminek véleménye szerint az emberek fizetik majd meg az árát. 

Orbán Viktor neki is megmutatta a helyes utat:

 – Ezekről a hazugságokról, amiket most közölt, arról a magyar emberek elmondták a véleményüket. 

Magyarországon nincs és nem is lesz megszorítás, hazánk pedig képes arra, hogy a háborús infláció ellenére is megvédje a családtámogatásokat, a nyugdíjakat, valamint a munkahelyeket. Megszorításokra 2002 és 2010, valamint 1994 és 1998 között volt példa. 

Majd Tordai bicskanyitogató hangnemére reagálva úgy fogalmazott, hogy a következő négy évben is azt fogják folytatni, amit eddig, vagyis hogy amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten. 

A baloldali ellenzék padlón van, ez vitathatatlan. Már a hozzájuk köthető megmondóemberek is látják ezt a tanácstalanságot. Az ATV Egyenes beszéd című műsorában szerda este Kende Péter úgy fogalmazott a hétfői parlamenti vitára reagálva, hogy „az ellenzék oldaláról nincsen intellektuális teljesítmény […], semmi, egy nulla!”

Ehhez nincs mit hozzátenni. 

– A miniszterelnök gyakorlatilag az ujja köré csavarta a baloldali ficsúrokat, akik azt hitték sarokba tudják őt szorítani, de csalódniuk kellett, mert ismét ők húzták a rövidebbet – gondolta magában Felhévizy, majd ásványi anyagokban gazdag szikvízzel készített magának egy pohár jéghideg fröccsöt.

Elvégre itt a nyár.

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök azonnali kérdésre válaszol az Országgyűlés rendkívüli plenáris ülésén 2022. június 27-én. Mellette Semjén Zsolt nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettes (b). (Fotó: MTI/Kovács Attila) 

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

A WEF az egyik legnagyobb veszély

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

Elegünk van a sokszorosan leszerepelt politikai szereplőkből!

Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Miért hanyatlik a kereszténység?

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Államcsínyről álmodoznak

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.