Lewandowski fellélegezhet, csapattársa magyarázkodhatott

Megnyerte az idővel folytatott versenyfutást a Barcelona, a La Liga engedélyezte a nyáron érkezett játékosok, köztük Robert Lewandowski regisztrálását.

Magyar Nemzet
2022. 08. 13. 11:40
LEWANDOWSKI, Robert
Barcelona, 2022. augusztus 5. Az FC Barcelona spanyol labdarúgóklubhoz szerzõdött Robert Lewandowski lengyel labdarúgót bemutatják a barcelonai Camp Nou stadionban 2022. augusztus 5-én. MTI/EPA/EFE/Alejandro Garcia Fotó: Alejandro Garcia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kockázat nélkül nincs nyereség. A komoly adóssághalmazból kikecmeregni igyekvő FC Barcelona vezetősége ezt az elvet követi, és az első győzelmet megszerezte.

A katalán klub több mint 150 millió eurót költött új játékosokra, köztük a Bayern Münchentől megvásárolt lengyel gólvágóra, Robert Lewandowskira. A spanyol liga azonban a klub anyagi helyzete miatt az utolsó pillanatig nem engedte az érkezők regisztrációját, azaz az új labdarúgók hivatalosan nem voltak a barcelonai keret tagjai.

A megoldást százmillió euró jelentette, amelyet az audiovizuális archívumot kezelő Barca Studios 24,5 százalékos tulajdonrészének eladásával szerzett meg a klub.

Az újabb bevétel már elég volt ahhoz, hogy a liga engedélyezze a regisztrációt, azaz ott lehet a pályán már szombat este, a Rayo Vallecano elleni első fordulós meccsen, akárcsak az elmúlt napokban szintén várakozó álláspontra kényszerült Sergi Roberto, Dembélé, Raphinha, Kessié és Christensen is.

A dán védő a döntés következtében máris magyarázkodni kényszerült, hogy miért feszített egy napig ismét Chelsea-mezben az Instagram-oldalán, amelyre azóta visszakerültek a barcelonai szerepvállalására utaló fotók.

– Csak hogy tudjátok: nem változtattam profilképet és nem töröltem semmit, egyszerűen csak nem vagyok nagy Instagram-szakértő – írta Christensen.

Egyetlen kivételként a Sevillától megvett Jules Koundét továbbra sem regisztrálta a Barcelona, de a francia védő sérülése miatt az ő esetében ez kevésbé volt sürgető a klub számára.

A Barca tehát már az első bajnoki meccs előtt fontos győzelmet ünnepelhet. Most már a játékosokon a sor, hogy a pályán is megtérüljön a kockázatos stratégia.

Borítókép: Robert Lewandowskinak van oka az örömre (Fotó: MTI/EPA/EFE/Alejandro Garcia)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.