A Jobbik azt ígéri, többé nem indul közösen a DK-val

Az árnyékkormányba sem csatlakoznának – nyilatkozta Gyöngyösi Márton pártelnök.

Magyar Nemzet
Forrás: atv.hu2022. 10. 01. 16:58
GYÖNGYÖSI Márton; JAKAB Péter
Budapest, 2020. január 25. Jakab Péter frakcióvezető, a Jobbik újonnan megválasztott elnöke (b) beszél a párt budapesti tisztújító kongresszusát követő sajtótájékoztatón a Dürer Rendezvényházban 2020. január 25-én. Jobbra Gyöngyösi Márton elnökhelyettes. MTI/Soós Lajos Fotó: Soós Lajos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Dobrev Klára egy virtigli baloldali alternatívát kínál Orbán Viktor kormányához képest. A Jobbik egy karakteresen jobbközép párt, nem is értem azt a felvetést, hogy csatlakozzunk a DK árnyékkormány-kezdeményezéséhez – erről Gyöngyösi Márton beszélt az ATV-n.

A Jobbik elnöke szerint most nem az lenne a feladat az ellenzéki oldalon, hogy eldöntsék, hogy a vakok között ki a király, hiszen 

Dobrev Klára nemhogy választást, de még egy előválasztást sem tudott megnyerni.

A politikus elmondta: 

nagyon úgy tűnik, hogy a jövőben nem indul majd együtt a Jobbik a DK-val semmilyen választáson,

mert az április 3-i eredményekből is látszik, hogy ez nem egy sikeres recept.

– Én kimondom azt, hogy a Jobbiknak is van ebben felelőssége, például abban, hogy Jakab Péter balra eltolta a pártot, és az előválasztáson nem szerepelt túlságosan fényesen, és a Facebookot összetévesztette a valódi népszerűséggel. Ezeket a konzekvenciákat mi levonjuk, de szerintem Gyurcsány Ferencnek is van elgondolkoznivalója, például abban, hogy az ő személye milyen korlátokat jelent az ellenzéki együttműködés tekintetében – fogalmazott a pártelnök.

Gyöngyösi Márton egyébként mindvégig Jakab Péter helyettese volt az idei országgyűlési választások kampánya alatt a Jobbikban. 

Az elnökhelyettesi pozíciót lényegében neki hozták létre, ezzel kiemelve őt a párt alelnökeinek sokasága közül. 

Borítókép: Jakab Péter frakcióvezető, a Jobbik újonnan megválasztott elnöke (b) beszél a párt budapesti tisztújító kongresszusát követő sajtótájékoztatón a Dürer Rendezvényházban 2020. január 25-én. Jobbra Gyöngyösi Márton elnökhelyettes. (Fotó: MTI/Soós Lajos) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.