Szoboszlai elárulta, mi bosszantotta fel a Celtic ellen a BL-ben

Végre megszerezte az első pontjait az RB Leipzig a Bajnokok Ligája csoportkörében, miután a harmadik fordulóban hazai pályán 3-1-re legyőzte a skót Celticet szerdán. Szoboszlai Dominik jól játszott, mégis bosszús volt, és akkor mit mondjon a hónapokra lesérült Gulácsi Péter? Ő egyelőre nem is szólalt meg, de a lipcsei cserekapus igen.

Magyar Nemzet
2022. 10. 06. 7:10
SZOBOSZLAI Dominik
Lipcse, 2022. október 5. Szoboszlai Dominik, az RB Leipzig játékosa a Celtic Glasgow ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában játszott lipcsei mérkõzésen 2022. október 5-én. MTI/AP/Michael Sohn Fotó: Michael Sohn
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyar szempontból rosszul kezdődött a Leipzig BL-meccse , ugyanis a 10. percben egy passz után a földre rogyott, megbicsaklott a jobb térde. Le is kellett cserélni, és mint kiderült, elülső keresztszalagszakadást szenvedett, ami várhatóan több hónapos kihagyást jelent.

– Ez nagyon fájó. Ő a csapatkapitány és évek óta alappillére a Lipcsének – kesergett Marco Rose, a Leipzig edzője. – Reméljük, hogy a lehető leghamarabb felépül. A csapat és az egész klub mögötte áll.

a meccs végén Gulácsi mezét mutatta fel a szurkolóknak, akik skandálták a magyar kapus nevét:

Gulácsi helyét a szezonban nem először Jans Blaswich vette át, aki már augusztusban is helyettesítette két Bundesliga-meccsen a sérült magyar kapust. A nyáron Hollandiából szerződtetett 31 éves német játékos a BL-ben most debütált.

– Egy cserekapusnak mindig készen kell állnia arra, hogy bármikor szükség lehet rá – nyilatkozta Blaswich a meccs után. – A legjobbakat kívánom Péternek, remélem, hogy nem lesz súlyos a sérülés. A szurkolók reakciója nagyon megható volt, amikor a lejött a pályáról. Fontos volt, hogy megszereztük a három pontot, intenzív időszak vár ránk sok meccsel, de fel vagyunk készülve rá.

A Leipzig másik két magyarja, és Szoboszlai Dominik végig a pályán volt a Celtic ellen, az utóbbi gólpasszt is adott André Silvának, és maga is közel járt a gólhoz: egy lövése a kapufán csattant, egy gólját pedig les miatt vették el.

– Bosszantott, hogy nem jött össze a gól – vallotta be Szoboszlai. – De most ez nem számít, örülök, hogy megvan az első győzelem. Nehéz meccs volt, mert ahogy arra számítottunk, sokat futott és nagyot küzdött az ellenfél, mi viszont jobban teljesítettünk. Már várom a következő meccset a Bundesligában és a Celtic elleni visszavágót.

A Leipzig szombaton a Mainz otthonában lép pályára a bajnokságban, jövő héten pedig Glasgow-ba utazik a BL-ben, amelyben egy újabb győzelem sokat jelentene a továbbjutásért folytatott harcban, jelenleg ugyanis a csoport harmadik helyén áll a csapat, a második Sahtar Donyeck mögött egy ponttal.

Borítókép: Szoboszlai Dominik a Celtic elleni BL-meccsen (Fotó: MTI/AP/Michael Sohn)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.