Elítéli a Hír TV riporterét ért támadást a Magyar Nemzeti Médiaszövetség

A szabad véleménynyilvánítás nem párosulhat erőszakkal – írták a tegnapi esettel kapcsolatosan.

Magyar Nemzet
2022. 10. 06. 9:59
null
Forrás: Hír tv Youtube oldala
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szabad véleménynyilvánítás nem párosulhat erőszakkal

– ezzel a címmel adott ki közleményt a honlapjukon a Magyar Nemzeti Médiaszövetség, melyben felszólaltak a Hír TV riporterét ért méltatlan atrocitás ellen.

– A Magyar Nemzeti Médiaszövetség elítéli azt a támadást, amely a Hír TV munkáját végző riporterét érte a pedagógustüntetésen. Felszólítjuk a baloldali sajtóorgánumokat és a MÚOSZ-t, hogy emeljék fel szavukat a megengedhetetlen atrocitás ellen – írták kommünikéjükben. 

Mint ismeretes, a szerda esti tüntetésen élő bejelentkezés közben lökték le az emelvényről a Hír TV riporterét. 

– Szövetségünk felhívja a figyelmet, hogy a szabad véleménynyilvánítás nem párosulhat erőszakkal és nem sértheti a sajtószabadságot. 

Megengedhetetlennek tartjuk, hogy ma Magyarországon bárki hivatását gyakorló újságírókat inzultáljon.

 Felszólítjuk a baloldali médiumokat és szakmai szervezeteket, hogy álljanak ki a sajtószabadság biztosítása mellett, ne hallgassanak az esetről és ítéljék el a történteket – fogalmaztak. 

Lapunk megkereste Kocsi Ilonát, a MÚOSZ elnökét is, aki szintén elítélően nyilatkozott az incidensről. Azt mondta, „minden olyan atrocitás, amely munkájukat végző újságírók ellen irányul, elfogadhatatlan", és sajnálatát fejezte ki, hogy az eset megtörtént.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.