idezojelek

Ordítás a levegőbe

Így tessék fogyasztani az akkumulátorgyárról szóló, megrendezett, megrendelt baloldali sajtóhíreket.

Cikk kép: undefined
2023. 01. 30. 6:00
Fotó: Oláh Tibor

Olvasgatja az ember a debreceni akkumulátorgyárról szóló híreket, amelyek napnál világosabb képet közvetítenek. Adott maga a beruházás: sok ezer magyar embernek teremtenek munkát, azonkívül hidat emelnek a jövőbe, hiszen pontosan ugyanazt teszik, amit Türingiá­ban már megvalósítottak, vagyis növelik a térség, az ország energiabiztonságát. Persze, amit a zöldek és szocialisták kormányozta német vidéken szabad, nem szabad Debrecenben. Nálunk ugyanis csak ordítozni és demonstrálni szabad azért, ami a világ más tájain teljesen bevett, normális eljárás.

De nem is ez a baj a tiltakozással. Ahhoz mindenkinek joga van, még azoknak a szegény hülyéknek is, akik soha semmiért nem vállaltak felelősséget, nem segítenek a magyar családoknak. A baj azzal van, ha nem azért tüntetnek, mert tüntetni szeretnének. Hanem azért, mert ezért megfizetik őket, de nemcsak őket, hanem az őket hergelő álsajtót is. Ez utóbbi – most tessék figyelni – a Soros-féle nyitott bugyellárisból él, onnan kapja a betevőt. Nem is keveset, dollárban és forintban mérve sok-sok milliót, hiszen a nyitottságnak abban a körben az a lényege, hogy hazát árulni mégsem lehet ingyen.
Szép ez a történet.

 

A háromezermilliárd forintos, kilencezer magyarnak munkát adó gyár ellen tüntetni politikai analfabetizmus. Mondok durvábbat: becstelenség.

 

A megfizetett sikoltozók talán elfelejtették, hogy a géprombolás a tiltakozás legócskább formája. Arra már Marx és Engels is elhúzta a száját, primitív eljárásnak hitték még ők is, a professzionális felforgatók, inkább a szervezett szakszervezeti ellenállást javallották a munkásosztálynak. Ezután jönne a szocializmus valósága, hogy a hisztérikus lumpen vezesse a gyárat, a gyárigazgató pedig menjen árkot ásni. Eddig most nem jutottunk el Debrecenben. Marad a géprombolás, a primitív hozzáállás, hogy nosza, itt egy gép, verjük szét husánggal, akkor jobban élünk majd. Ennyit tudnak maguk a „tüntetők” (valójában provokátorok), a le-, meg- és kifizetett „sajtójuk”, és persze a bukott politikusok, akik némi figyelem reményében szintén ott tolonganak a mikrofonnál. Talán leesik valami a következő választáson, gondolják serényen, és maguk elé engedik a tüntetésről tüntetésre átöltöző Bertalan urat, aki remek dublőre a valódi ellenállóknak.

 

Maradi ember lévén hadd javasoljak egy sokkal jobb receptet a géprombolásnál! Azt szeretnénk látni, ha a sokoldalú Bertalan úr, a balos pártaktivisták, a lézengő hülye gyerekek és az egész bagázs végre felemelné az ülepét, és egyszer, csak egyszer tenne valamit a hazájáért.

 

Ha például hoznának egy ennél még nagyobb beruházást a térségbe. Ha bebizonyítanák, hogy nemcsak a Fidesz-kormány képes országot építeni, ők is. Fájdalom, amikor Magyarországon a baloldalnak bizonyítania kell, minden alkalommal bezárják a gyárakat, elzavarják a dolgozókat, munkanélküliséget szítanak, adót emelnek, eladósítanak minket az IMF-nél. Igen, kedves tüntetők, ez mindig így szokott lenni. Dolgozni, alkotni, gondoskodni a magyar dolgozókról nem a hazai baloldal és külföldi dollárnyúlványai szoktak ebben a hazában. Ez most is így van, ahogyan az sem változott, hogy minden értelmes, gazdaságos, emelkedést hozó beruházás ellen egyetlen fegyverük marad: beleordítani a levegőbe.

Így tessék fogyasztani az akkumulátorgyárról szóló, megrendezett, megrendelt baloldali sajtóhíreket. Micsoda szerencse, hogy ezek nincsenek hatalmi helyzetben. Ne is legyenek, hiszen akkor nem lenne munkája, jövőképe annak a sok magyar embernek, akivel nagyon is jót tesz egy ilyen beruházás.

Borítókép: illusztráció. A kutatásfejlesztési laborban Puja Sándor mérnök vasfoszfát akkumulátorcellákat kötegel (Fotó: MTVA/Oláh Tibor)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Fogadj be, Európa? Köszi, mégse!

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Csanytelek az egész ország

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Nevelőedző

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Nem állunk meg Schwechatnál

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.