Saját és testvére gyermekeit vette rá a babakocsis anya, hogy szeszt lopjanak a boltból + videó

Gyorsított eljárásban került bíróság elé.

Magyar Nemzet
Forrás: Heves Vármegyei Főügyészség2023. 02. 02. 12:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Saját és testvére kiskorú gyerekeit bírta rá egy 28 éves nő, hogy szeszes italt lopjanak a boltból, most gyorsított eljárásban kerül bíróság elé – tájékoztatott a Heves Vármegyei Főügyészség sajtóközleményében.

A Hevesi Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetésétől számított két hónapon belül, gyorsított eljárásban állította bíróság elé a 28 éves nőt: a Hevesi Járási Ügyészség a büntetett előéletű nőt háromrendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntette és garázdaság vétsége miatt állította bíróság elé, míg az élelmiszerüzlet sérelmére elkövetett cselekmény vonatkozásában a Hevesi Rendőrkapitányságon tulajdon elleni szabálysértés miatt külön eljárás indult.

A Hevesi Járásbíróság a vádlottal szemben két év börtönbüntetést, továbbá három év foglalkozástól eltiltást szabott ki, mellékbüntetésül három évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. A bíróság döntését az ügyészség tudomásul vette, azonban a vádlott és kirendelt védője enyhítésért fellebbeztek, így az ítélet nem jogerős. 

A nő még 2022 decemberében bírta rá saját, valamint a testvére két – átmenetileg rábízott – kiskorú gyermekét, hogy egy hevesi üzletből alkoholos italokat lopjanak el. 

A vádlott útmutatása szerint az egyik fiú a polcról levett két üveg alkoholos italt, majd azokat közösen elrejtették abba a babakocsiba, amiben a legkisebb gyermek, egy ötéves kislány ült. Ezután a tervnek megfelelően a kiskorúak fizetés nélkül sorban elmentek a kassza mellett, míg a nő kifizette a boltban vásárolt árut – közölték. 

Az üzlet biztonsági személyzete észrevette, mit csinálnak, és az egyik kisfiút feltartóztatta, miközben a babakocsiból kimászott a kislány, így abból az üzlet alkalmazottja visszavette az ellopott szeszes italokat.

A gyanúsított nő ekkor kiabálni kezdett a biztonsági őrrel, sérelmezve annak fellépését, kisebb dulakodás is kialakult köztük. A nő tulajdonképpen addig lökdöste a biztonsági őrt, míg az elengedte az elfogott fiút, így vádlott a három gyerekkel együtt elszaladt a helyszínről.

A főügyészség azt közölte, hogy az anya veszélyeztette a magatartásával az általa nevelt, illetve a felügyelete alatt álló kiskorú gyermekek erkölcsi fejlődését.

Borítókép: részlet az üzlet biztonsági kamerájának felvételéből (Forrás: Magyarország ügyészsége)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.