Karácsony az ország ellenségeivel szövetkezik

A korábban hazánkat támadó Gwendoline Delbos-Corfielddel közösen szólal fel egy brüsszeli konferencián.

2023. 02. 06. 14:59
null
20221130 budapest fovarosi kozgyules havran zoltan magyar nmezet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Karácsony Gergely ismét Magyarország ellenségeivel szövetkezik: a főpolgármester részt vesz azon a Cities for the rule of law (Városok a jogállamiságért) elnevezésű konferencián kedden Brüsszelben, amelyen ott lesz több, korábban hazánkat támadó európai politikus. A meghívó szerint a konferencián arról beszélnek majd, hogy az európai városok és régiók hogyan tudnak kulcsszerepet vállalni az alapvető jogok, a demokrácia és a jogállamiság értékeinek védelmében. Mint írják, még inkább azért, mert a demokráciadeficiteknek, amint azt néhány közelmúltbeli példa is mutatja, súlyos következményei vannak a fent említett értékek működésére nézve. 

Az eseményen többek között felszólal Gwendoline Delbos-Corfield. Még szeptemberben az Európai Parlament (EP) elfogadta a francia zöldpárti EP-képviselő által jegyzett jelentést, amely szerint fennáll annak a veszélye, hogy Magyarország súlyosan és rendszerszerűen megsérti az Európai Unió alapját képező európai értékeket. Felszólal emellett Juan Fernando López Aguilar, a LIBE-bizottság szocialista elnöke is.

A rendezvényen részt vesz Karácsony Gergely alkalmazottja, Jávor Benedek is. A képviselőről korábban megírtuk, hogy ugyan nem tanácsadó, de ő is jelentős pénzhez jut a baloldali vezetésnek hála, hiszen ő a főváros brüsszeli képviseletének vezetője, és úgy tudni, havonta 990 ezer forintért vezeti a főváros brüsszeli irodáját. A budapesti Városháza sajtóosztályától megkérdeztük, hogy mennyibe kerül Budapestnek a fentebb említett konferencia, valamint mennyibe kerül Jávor Benedek brüsszeli irodájának fenntartása. Amint válaszolnak, közöljük cikkünkben. 

Fontos megjegyezni – mint arról pár nappal ezelőtt írtunk –, hogy a dollárbaloldal intézője, Korányi Dávid és Karácsony Gergely főpolgármester néhány nappal az Action for Democracy első magyarországi átutalása előtt, 2022 februárjában egy konferencián vett részt Münchenben Alex Sorossal, a milliárdos spekuláns Soros György fiával. 

A német városban a rendezvény után felbukkant Márki-Zay Péter, a baloldal volt kormányfőjelöltje is, állítása szerint a konferencián részt vevők közül senkivel nem találkozott. Ugyanakkor kiderült az is, hogy az említett müncheni konferencián Eva Kaili, az Európai Parlament letartóztatásban lévő, leváltott szocialista alelnöke is ott volt. 

 

Borítókép: Karácsony Gergely főpolgármester (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.