Biden újabb kínos baklövése: egy tornádó sújtotta város nevét rontotta el + videó

Kínos felvétel terjed a közösségi oldalakon és a hírportálokon Joe Biden amerikai elnökről, aki pénteken Mississippi államba utazott el, hogy felmérje az Egyesült Államokban tomboló viharok kárait. Az elnök Rolling Fork városába is ellátogatott, ám véletlenül két alkalommal is Rolling Stone-nak nevezte a települést sajtótájékoztatója közben.

Magyar Nemzet
Forrás: Fox News2023. 04. 01. 11:25
BIDEN, Joe; BIDEN, Jill
Rolling Fork, 2023. március 31. Joe Biden amerikai elnök beszél, miután felmérte a károkat a Mississippi állambeli Rolling Forkban egy héttel a térségben pusztító tornádó és vihar után, 2023. március 31-én. Balról a harmadik az elnök felesége, Jill Biden. MTI/AP/Carolyn Kaster Fotó: Carolyn Kaster
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nem csak ma vagyunk itt. Gondoskodom róla, hogy legyen hol aludnotok, legyen mit ennetek, és segítek újjáépíteni az életeteket Rolling Stone-ban – fogalmazott beszédében Joe Biden amerikai elnök egy Mississippi állambeli településen az Egyesült Államokban. A probléma azonban az volt az elnök tájékoztatásával, hogy nem Rolling Stone-ban, hanem Rolling Fork városában járt, hogy felmérje az amerikai területeken pusztító tornádó okozta károkat. Biden ráadásul másodjára is rosszul mondta a település nevét: „Rolling Stone városa vissza fog térni, és mi veletek leszünk az út minden lépésénél” – fogalmazott.

A második alkalom után már észrevette hibáját és elismerte azt, noha kellőképpen belezavarodott a beszédbe.

Rolling Fork az Egyesült Államokbeli Mississippi államban – az egyik legszegényebb amerikai régióban – fekszik, a 2020-as népszámlálás során mindössze 1883 lakost regisztráltak a településen. A városban hatalmas károkat okoztak az elmúlt napok viharai: házak dőltek össze és a hatalmas szél a fákat gyökerestül tépte ki a földből.

Házromok Rolling Forkban 2023. március 27-én, miután három nappal korábban tornádó söpört végig a Mississippi állambeli városon. Fotó: Julio Cortez/MTI/AP

Joe Biden hivatalba lépése óta már számos baklövést elkövetett. Legutóbb az észak-karolinai Durhambe utazott, ahol egy gyárat látogatott meg, ám a nyolcvanéves politikus érkezése után teljesen elveszve téblábolt a helyszínen. Egyik kísérőjének azonban bekapcsolva maradt a mikrofonja és tisztán lehetett hallani, ahogy útbaigazítja az elnököt: „lefelé a rámpán. Az öné a kék jel lesz a bal oldalon” – magyarázta Bidennek. A keddi esetet megelőzően pedig az keltett hatalmas felháborodást az amerikaiak körében, hogy amikor a nashville-i halálos lövöldözésről tartott sajtótájékoztatót az elnök, viccelődéssel kezdte beszédét. „Szeretem a fagyit, különösen a csokoládékekszeset. Azért jöttem ide, mert hallottam, hogy van csokoládékekszes fagyi. Egyébként az emeleten van egy hűtőszekrényem, amiben csak fagyi van. Azt hiszik, viccelek. Nem viccelek” – mondta felszólalásának kezdetén.

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök beszél, miután felmérte a károkat a Mississippi állambeli Rolling Forkban egy héttel a térségben pusztító tornádó és vihar után, 2023. március 31-én. Balról a harmadik az elnök felesége, Jill Biden. (Fotó: MTI/AP/Carolyn Kaster)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.