Íme a milliókat kereső EP-képviselők, akik a pedagógusok béremelése ellen harcolnak Brüsszelben

A Momentum, a DK és a Jobbik képviselői is kiveszik a részüket az aknamunkából.

Magyar Nemzet
2023. 06. 05. 10:32
null
2023.03.17. Budapest Az Árnyékkormány szakmai konferenciasorozata. Fotó: Kurucz Árpád (KA) Magyar Nemzet képen: Dobrev Klára, a DK árnyékkormányának árnyék-miniszterelnöke, a párt EP-képviselője Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A baloldali EP-képviselők azon dolgoznak, hogy Magyarország ne juthasson hozzá az uniós pénzekhez — hívja fel a figyelmet legfrissebb cikkében az Origó, amelyben azokat a milliókat kereső politikusokat mutatja be, akik a pedagógusok béremelése ellen harcolnak Brüsszelben. A portál cikke szerint a baloldali EP-képviselők aknamunkájának következtében a pedagógusok béremelése sem történhet meg. Közben pedig ugyanezek a politikusok gyerekek és fiatalkorúak bevonásával, újabb és újabb politikai színészek porondra állításával erőszakos tüntetéseket szerveznek az országban.

Az Origó kiemeli: Dobrev Klára egyenesen kijelentette, hogy a baloldal szemérmetlenül politikai tőkét kovácsol abból, hogy Magyarországtól jogtalanul visszatartják az EU-s pénzeket. 

Ha valamit az Orbán-kormány rosszul csinál, akkor nekünk az a dolgunk, hogy elmondjuk, hogyan csinálnánk mi jól. Ha ez politikai tőke, akkor igen, azt kovácsolunk. Azt mutatjuk meg, hogy van alternatíva 

— állította a DK EP-képviselője, aki szerint a visszatartott EU-s pénzek már Magyarországon lennének, ha a dollárbaloldal lenne kormányon.

Emlékezetes, Molnár Csaba a Gyurcsány-párt egy másik, milliókat kereső EP-képviselőjének kijelentése is, aki úgy véli „hazafias kötelessége" megakadályozni az uniós pénzek Magyarországnak való kifizetését.

Ara-Kovács Attila, aki szintén Demokratikus Koalíció EP-képviselője, egy év eleji nyilatkozatában arról beszélt: lehetetlen, hogy pártja képviselői megszavazzák az országnak járó uniós támogatások folyósítását. A gyurcsányista Rónai Sándor EP-képviselő pedig explicit módon követelte, hogy Magyarország kormánya ne férhessen hozzá uniós forrásokhoz, hanem azokat bizonyos „civil szervezeteknek” folyósítsák. 

A Momentum EP-képviselője, Donáth Anna szerint Magyarország pénzügyi irányítását egy az egyben Brüsszelnek kellene kézbe vennie. Képviselőtársa, Cseh Katalin is hasonló nézeteket vall, aki idén márciusban egy Facebook-bejegyzésében büszkén számolt be arról, hogy az Európai Unió jogtalan pénzvisszatartási gyakorlatának kialakításában eminensszerepet játszott: 

Többek között a mi munkánknak is köszönhető, hogy az új hétéves költségvetésben már 40 milliárd euróval nőtt a közvetlen források összege, vagyis ezen pénzek elosztásáról nem a kormányok döntenek

 — írta a képviselő. Cseh Katalin továbbá megfigyelőként tagja volt még az EP költségvetési ellenőrző bizottság delegációjának is, amely május 15–17. között Magyarországra látogatott, hogy az uniós támogatások felhasználását ellenőrizze.

Végezetül a mára baloldalivá vedlett Jobbik elnöke, Gyöngyösi Márton a Soros György által gründolt alapítványoknak juttatná az EU-s pénzeket ahelyett, hogy abból a pedagógusok bérrendezésére fordítana — összegzi az Origó. 

Borítókép: Dobrev Klára (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.