Orbán Viktor: Brüsszel visszaél a hatalmával

Erőszakkal akarnak bevándorlóországot csinálni Magyarországból, írta a közösségi oldalán a miniszterelnök.

Magyar Nemzet
2023. 06. 09. 7:55
null
Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő a Kossuth rádió stúdiójában, ahol interjút adott a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban 2023. március 10-én. (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Brüsszel visszaél a hatalmával. Át akarják telepíteni Magyarországra erővel a migránsokat.”

Ez elfogadhatatlan! Erőszakkal akarnak bevándorlóországot csinálni Magyarországból

− írta Facebook-bejegyzésében Orbán Viktor. 

A magyar miniszterelnök ezzel arra reagált, hogy az uniós tagországok belügyminiszterei többségi döntéssel tanácsi álláspontot fogadtak el az unió menekültügyi reformjáról csütörtökön. Ennek lényege, hogy aki nem fogadja be a migránsokat, azt Brüsszel megbünteti:

minden visszautasított migráns után büntetésként 22 ezer eurót kell fizetni.

 

Ez súlyosan érintheti Magyarországot is. – Bár Magyarország az európai döntések szerint nem frontország, ettől függetlenül hazánkra rótták a terhet, miszerint az összes határeljárás 28,3 százalékát a magyar hatóságoknak kell elvégeznie. Magyarország majdnem egyharmadát kell, hogy biztosítsa az összes európai uniós határeljárási kapacitásnak, ez amiatt alakult így ki, mert a magyar hatóságok pontosan nyilvántartják, hogy hány illegális migránst térítenek vissza – magyarázta Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Felháborodottan reagált lapunknak Hollik István is. A Fidesz kommunikációs igazgatója elárulta, a kormány vizsgálja a lehetséges lépéseket, semmilyen kötelező betelepítési kvótát magunkra nézve nem tartunk kötelezőnek.

Tiltakozni fogunk minden fórumon, nem fogjuk hagyni, hogy ezt az illetékes uniós tanácsülésen két perccel az ülés előtt kiosztott papírokkal átnyomják a döntéshozatali rendszeren

 – vetítette előre.

Borítókép: Orbán Viktor kormányfő a Kossuth rádió stúdiójában (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.