Klopp rossz hírt kapott az idény hajrája előtt

A Liverpoolt komoly sérüléshullám sújtja az idényben, ami Jürgen Kloppnak sok fejfájást okoz. A Vörösök menedzsere ráadásul most újabb játékosa miatt aggódhat, Andy Robertsont Skócia keddi mérkőzésén bokasérülés miatt cserélték le.

2024. 03. 27. 10:25
Jürgen Kloppnak nem hiányzott, hogy újabb játékosa megsérüljön
Jürgen Kloppnak nem hiányzott, hogy újabb játékosa megsérüljön Fotó: AFP/Paul ELLIS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az utolsó válogatottszünet után az idény hajrája következik, amire természetesen a Premier League második helyén álló, az Európa-liga megnyeréséért is versengő Liverpoolnál is nagyon készülnek. A folytatást alighanem Alisson és is repesve várta, hiszen sérüléseik után a napokban volt esedékes a visszatérésük, aminek Jürgen Klopp is nagyon örülhetett, mert a játékosai sorra dőltek ki az idény során.

Klopp egyik kulcsjátékosa, Andy Robertson újra kidőlt
Klopp egyik kulcsjátékosa, Andy Robertson újra kidőlt Fotó: AFP/Anadolu/Lukas Kabon

Kedden azonban ismét rossz hírt kapott a német menedzser. A skót válogatott csapatkapitánya, Andy Robertson a társaival Észak-Írországgal nézett szembe, és nem elég, hogy a „kockásszoknyások” a szintén liverpooli Conor Bradley góljával 1-0-ra kikaptak, hanem a 30 éves védőt a meccs 37. percében bokasérülés miatt le kellett cserélni.

A Liverpool egyelőre nem adott részletes tájékoztatást Robertson állapotáról, a klub honlapján annyit közölt, hogy látszólag megsérült. Brit lapértesülések szerint a tapasztalt balhátvéd, aki a szezonban vállsérülése miatt három és fél hónapot kihagyott, vasárnap (15.00, tv: Spíler 1) a Brighton ellen semmiképp sem léphet pályára.

Klopp mellett Guardiola is aggódhat

Hasonlóképp Pep Guardiola is szeretné gyorsan elfelejteni ezt a válogatottszünetet. A Manchester City vezetőedzője ugyanis a napokban három játékosát is elveszítette. Kyle Walker az angolok Brazília elleni meccsén (0-1) dőlt ki, Manuel Akanjit megrúgták, ezután kikerült a svájci keretből, kedden pedig a 2-2-re végződött Anglia–Belgium barátságos meccsen mindössze kilenc percet töltött el a pályán, mielőtt sérülés miatt az öltözőbe kellett volna vonulnia.

Kérdéses, hogy bármelyikük is bevethető állapotban lesz-e a közeljövőben, miközben a címvédő Manchester City vasárnap (17.30, tv: Spíler 1) fontos rangadót játszik hazai pályán a PL listavezetője, az Arsenal ellen.

Felkészülési mérkőzések, keddi eredmények

Norvégia–Szlovákia 1-1 (1-0)
Csehország–Örményország 2-1 (1-1)
Dánia–Feröer-szigetek 2-0 (1-0)
Románia–Kolumbia 2-3 (0-2)
Anglia–Belgium 2-2 (1-2)
Ausztria–Törökország 6-1 (2-1)
Írország–Svájc 0-1 (0-1)
Németország–Hollandia 2-1 (1-1)
Skócia–Észak-Írország 0-1 (0-1)
Szlovénia–Portugália 2-0 (0-0)
Egyiptom–Horvátország 2-4 (1-1)
Franciaország–Chile 3-2 (2-1)
Spanyolország–Brazília 3-3 (2-1)
Argentína–Costa Rica  3-1 (0-1)

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.