Moszkvai terror: csattanós üzenetet küldött az orosz külügyi szóvivő

Ukrán tisztségviselők számtalan alkalommal kijelentették, hogy Ukrajna kész elpusztítani Oroszországot.

2024. 03. 27. 16:54
A moszkvai terrortámadás helyszíne (Fotó: Olga MALTSEVA / AFP)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő a Telegram-csatornáján idézte fel azokat a kijelentéseket, amelyek arra utalnak, hogy Ukrajna áll a moszkvai terrortámadás mögött. Úgy fogalmazott:

Ha valakinek még mindig kétségei vannak afelől, hogy a kijevi rezsim képes volt ilyen terrortámadást elkövetni, évek óta tervezgetett és végrehajtott ilyen dolgokat, átitatódott ezzel az ideológiával, idézzük fel a nyilatkozataikat.

 

Közvetlenül az orosz–ukrán háború előtt Olekszandr Turcsinov, Ukrajna volt megbízott elnöke 2022 februárjában azt mondta: „Készek vagyunk elpusztítani az oroszokat, ahol csak tudjuk. Nemcsak Ukrajnában, hanem a határain túl – Oroszország területén – is meg kell verni az oroszokat”.  A háború már javában zajlott, amikor 2022 augusztusában pedig az ukrán kazahsztáni nagykövet kijelentette:

Megpróbáljuk az oroszokat megölni, amennyit csak lehet. Minél többet ölünk most oroszokat, annál kevesebbet kell majd a gyerekeinknek ölniük. Ennyi az egész.

A Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács titkára pedig arról beszélt, hogy „minden lángolni fog, amíg Moszkva le nem ég”. Nemrég Volodimir Zelenszkij is mondott olyan dolgokat, amelyeket Marija Zaharova felvehetett a listára:

Meghatároztuk az ellenség legsebezhetőbb helyeit, azokat, ahol a legtöbb kárt okozhatjuk neki. És ezt meg is fogjuk tenni. Minél többet veszít az orosz állam, és minél nagyobb árat fizet agressziójának, annál közelebb lesz ennek a háborúnak az igazságos vége

– idézte az orosz külügyi szóvivő az ukrán elnököt.

Borítókép: A moszkvai terrortámadás helyszíne (Fotó: AFP/Olga Maltseva)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.