Hatalmasat erősödött a forint a kamatdöntésre

2022. június 28. 14:39

Már 397-nél is járt.

2022. június 28. 14:39
null

Indulhat a délutánra várt tűzijáték, a nemrég bejelentett kamatemelésen túl megmozgathatja az euró forint piacát a 15,00 órára meghirdetett sajtótájékoztató tartalma is, amelyet Virág Barnabás, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke tart – írja a Világgazdaság.  

Az elemzők szerint kritikus lehet az euró/forint jegyzés zárása, ha 400 alatt maradnak a jegyzések, megnyílik a tér egy gyors korrekció előtt a 394-es támasz felé.

Az MNB döntésére egészen 397-ig erősödött a magyar fizetőeszköz árfolyama.

Kedd délelőtt kismértékben erősödött a magyar deviza, 400-as szint közelében folyt a kereskedés, ennek részleteiről, illetve a kamatdöntés előtti várakozásokról itt írtunk. A magyar tőzsde már a bejelentés előtt felülteljesítő volt, az emelkedést az OTP vezette, a bankpapír árfolyama közel 2 százalékkal nőtt, de a Telekom kivételével valamennyi blue chip részvény jól teljesít.

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor

Kapcsolódó cikkek

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gecorbi
2022. június 29. 09:02
Amikor a szlovákok (basszus, a lenézett SZLOVÁKOK) bevezették az eurót, akkor nálunk 250 Ft volt egy eur. Tehát,.ha.mi is ott vagyunk, és eurónak lett olna,akkor a mostani ezt árfolyam változások nem érintenek.bennunket. De O1G elsummantotta ezt, és azóta sem.akarja.bevezetni. na ja, többet lophat így....
Jules
2022. június 29. 00:00
nem rosszból, de k vára nem értik egyesek hogy ez miről is szól......a fundamentumok erősek, ez csak a színház része ahol a spekulánsok is játszanak valamilyen szerepet, semmi köze a gazdasághoz alapjaiban. Már régóta nem fut pariban a kettő, kb úgy 50 éve. Azért csak gyalázkodjatok, de nem ártana egy kicsit utána olvasni a dolgoknak. Amíg Matolcsy van ott addig ne aggódjatok, tudja a dolgát.... persze határok nála is vannak, nem úgy mint Surányi elvtársnál....
Sabotage
2022. június 28. 20:43
Birka fideszgecik , majd a kamatstop után is lehet ugatni, hogy több tízezerrel ugrik a törlesztő!!!!! Tolvaj imádó birkák!!!!
Zataman
2022. június 28. 16:25
Sajnos jobb lenne ha az MNB hagyná hogy az árfolyamot gyalázzák a nemzetközi spekulánsok, mert ezzel akarják a magyar növekedést leállítani! A magas kamatok nekünk nem segítenek, hamarosan tovább rongálják a forintot, hintáztatják lefelé ahogy eddig, a kamat csak a magyaroknak árt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik