Nógrádi: Az USA egyértelműen elvesztette vezető szerepét, de Oroszország sincs könnyű helyzetben

2022. augusztus 17. 18:17

A biztonságpolitikai szakértő szerint az oroszok és a kínaiak az amerikai nyomás következtében egymásra lettek utalva.

2022. augusztus 17. 18:17
null

Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő az Ultrahang legújabb adásában a világban kibontakozó újabb konfliktusokat is részletesen ismertette. Szóba került többek között Putyin beszéde a Moszkvai Biztonságpolitikai Konferencián, Kína és Tajvan konfliktusa, valamint a Wagner-csoport főhadiszállása ellen elkövetett támadás is.

„A szocializmus megszűnésével véget ért a kétpólusú világ”

Nógrádi elmondta: a szocializmus megszűnésével véget ért a kétpólusú világ, és egy új rend jött létre az USA vezetésével. Ugyanakkor „Budapestről nézve azt a problémát látom, hogy az USA nem volt képes ezt az egy pólusú világot vezetni” – mutatott rá a szakértő. Majd azzal folytatta, hogy az „alkoholista” Jelcinhez hasonlította a jelenlegi amerikai elnököt, Joe Bident, akit az egykori orosz vezetőhöz hasonlóan alkalmatlannak tart arra, hogy egy országot vezessen.

„Európát ki fogja képviselni?”

Ezt követően hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államokkal párhuzamosan

Kína helyzetére is kitért a szakértő. Elmondta, hogy a távol-keleti állam „Oroszországgal az amerikai nyomás következtében egymásra utalódott”. Európa kapcsán pedig azt a kérdést tette fel: a kontinenst „ki fogja képviselni az ukrán-orosz válságban: a német kancellár vagy a francia köztársasági elnök?” Nógrádi György szerint ezt jelenleg nem lehet megmondani.

A beszélgetést alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Facebook

Kapcsolódó cikkek

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fed74
2022. augusztus 19. 09:42
Közpénzen kitartott, Putyinszopó vén bérenc!
Akitlosz
2022. augusztus 18. 03:06
Az ukrán-orosz válságban "Európát" Lengyelországnak, Magyarországnak és Romániának lenne célszerű képviselnie. Németország és Franciaország már a Minszki megállapodással leszerepeltek.
Akitlosz
2022. augusztus 18. 03:04
"Oroszország sincs könnyű könnyű helyzetben, folyamatosan csökken a szerepe a világban." Mert Amerika nyomul Oroszország ellen. Oroszország kényszerpályán van, ha független akar maradni. Oroszország összes ukrajnai lépése reakció az amerikai lépésekre. Ha nem tette volna, akkor már nem lenne bázisa Szevasztopolban, akkor a "szakadár" oroszokat már leverték volna Donyeckben és Luhanszkban. Akkor már nagyobb amerikai katonai jelenlét lenne Ukrajnában az orosz határhoz közel.
Akitlosz
2022. augusztus 18. 02:59
„Európát ki fogja képviselni?” Amerika. A saját érdekeinek megfelelően. Az európai érdekeket senki sem fogja hatékonyan képviselni, ameddig a térség amerikai uralom alatt áll.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik