RETRO RÁDIÓ

Az alvó családra gyújtották rá a házat: a két Molotov-koktéltól porig égett az ingatlan – Fotósorozat!





Kis híján bennégett otthonában az az édesanya és fia, akiknek a véméndi házába két tettes Molotov-koktélt dobott.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.08.16.
életveszélyes támadás

Csörömpölésre és szörnyű zajokra riadt fel éjjel K. György a Baranya megyei Véménden. Azonnal felkeltette édesanyját, Gizellát is, ugyanis látták: az egyik szobájuk lángokban áll, miután két Molotov-koktélt is bedobtak otthonukba.

Jól látszik a képen, hogy teljesen lakhatatlanná vált az ingatlan Fotó: Police.hu

„Szerencsére az öcsém nem esett pánikba, és azonnal kituszkolta anyut a kertbe, így hála az égnek, ők nem sérültek meg” – mesélte a Borsnak Gizella másik gyermeke, Antónia, aki albérletben él családjával egy másik településen. Mint mondta, azonnal elkezdték oltani a házat, értesítették a tűzoltókat és a rendőröket is, de már késő volt.

A szomszédoktól is segítséget kértek, de sajnos már nem lehetett mit tenni, az egész ház leégett, teljesen lakhatatlanná vált” – ingatta a fejét az asszony.

Hamar kiderült, az esetet egyáltalán nem a véletlen vagy egy baleset okozta, a helyszíni szemle megállapította: a házat rágyújtották Gizellára és Györgyre, méghozzá úgy, hogy több Molotov-koktélt is bedobtak az ablakon, míg a család bent az igazak álmát aludta. Egyáltalán nem a tetteseken múlott, hogy mindketten karcolás nélkül úszták meg az életveszélyes támadást.

Elfogták az elkövetőket, akik rágyújtotta a házat Gizelláékra Fotó: Police.hu

„Az öcsém lélekjelenlétének és a gyorsaságának köszönhetik, hogy élnek, egyáltalán nem annak a két embernek. Nagyon reméljük, hogy megkapják a büntetésüket, hiszen kis híján két ember halálát okozták. Bízunk a rendvédelmi szervekben és az ő eljárásukban, és nagyon köszönjük nekik, hogy a tűzoltókkal együtt olyan gyorsan kiérkeztek” – mondta a testvér.

A zsaruk azonnal keresni kezdték a tetteseket, akiket pár órán belül be is azonosítottak, és másnap délelőtt el is fogták: a 29 éves helyi lakost és 24 éves, szintén helyi társát. Mindkettőjüket elvitték kihallgatni, ahol beismerték tettüket.

A rendőr-főkapitányságra történő előállításukat követően kihallgatták őket gyanúsítottként, amely során mindketten beismerték a bűncselekmény elkövetését. Őrizetbe vették őket, és kezdeményezték letartóztatásukat” – tájékoztatta a Bors munkatársát a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság.

Halálos kimenetelű is lehetett volna a Molotov-koktélos támadás Fotó: Shutterstock

Mivel csak a bentiek gyorsaságán, és nem az elkövetőkön múlott, hogy nem történt nagyobb baj, így a rendőrség emberölés kísérlete miatt nyomoz. A Bors információja szerint a gyújtogatás hátterében az állt, hogy György korábban összeveszett a két másik férfival, akik bosszúból támadtak rá és édesanyjára.





Ezeket olvastad már?
„Két vaginával születtem, de minden barátomnál a másikat használom, így ez nem megcsalás”

„Két vaginával születtem, de minden barátomnál a másikat használom, így ez nem megcsalás”

Anna csak ruhát szeretett volna a Shein-ről, azonban vér is járt a rendelése mellé – hátborzongató fotók!

Anna csak ruhát szeretett volna a Shein-ről, azonban vér is járt a rendelése mellé – hátborzongató fotók!

Holtan találták az 54 éves Zitát, egy férfivel találkozott halála előtt

Holtan találták az 54 éves Zitát, egy férfivel találkozott halála előtt

Bőröndbe tette kisfia holttestét az anya, évekig menekült

Bőröndbe tette kisfia holttestét az anya, évekig menekült

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás