RETRO RÁDIÓ

Lebontathatják Tordai engedély nélkül épült villáját! Bebizonyosodott: hazudott a politikus





Eljárást indított a kormányhivatal a baloldali politikus ellen, de a rendőrség is nyomoz a szabálytalan építkezés ügyében.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.08.18.
II. kerület villa-botrány

Szabálytalan építkezés miatt indított eljárást a kormányhivatal, miután a Párbeszéd társelnöke a hatóságokat félrevezetve épített egy legalább 150 milliós villát. A Metropol derítette ki, hogy a baloldali politikus parasztháznak hazudta a vadonatúj épületet.

Lebonthatják Tordai Bence illegálisan épült villáját /Fotó: Magyar Nemzet

Tordai Bence villabotrányát lapunk robbantotta ki, miután megírtuk, hogy az erőszakos akcióiról elhíresült Tordai, a hatóságokat megtévesztve épített magának emeletes álomvillát a II. kerület kertvárosában. A Párbeszéd társelnöke ugyanis parasztháznak próbálta álcázni a legalább 150 milliós új ingatlant. A baloldali politikus a kérdéses telekre a szigorú előírások miatt nem kaphatott volna engedély új épület felhúzására, ezért úgy döntött, megtéveszti a hatóságokat. Azt hazudta, hogy csak felújítja a területen eredetileg álló parasztházat. Aztán fogta magát és önkényesen beköltözött. Az ügy pikantériájához tartozik, hogy miközben Tordai jogsértő módon építgette kacsalábon forgó házát, a lehető legharsányabban támadta az ugyancsak engedély nélkül építkező milliárdost, Csipak Pétert.

Később Tordai azt hangoztatta, hogy minden engedély megvolt az építkezéshez, de a Mediaworks Hírcentrum megtudta, hogy a kormányhivatal már meg is állapította: a lakóépület jogszerűtlen és szakszerűtlen.

A 150 milliós házat parasztháznak hazudta a politikus

A villa szabálytalan építési tevékenységgel valósult meg

A Kormányhivatal megállapította, hogy az egyszerű bejelentés alapján épült ingatlan „jogszerűtlen és szakszerűtlen”. A hivatal mindezek miatt Tordainak a házra vonatkozó hatósági bizonyítvány iránti kérelmét elutasította, a hatósági bizonyítvány kiadását megtagadta. Ezzel egyidejűleg pedig építésrendészeti eljárást indított a szabálytalanul épített villa miatt. Tordai háza körül a rendőrség is nyomoz. Tényi István feljelentő ugyanis a nyomozó hatóságokhoz fordult. Az ügyben hivatali visszaélés miatt indítottak nyomozást.

Parasztház-felújításnak hazudhatta az új villa felhúzását Tordai Bence

Tordai azt állította, csak felújítja az eredeti házat, de közben teljes bontás történt

A Metropol információi szerint az építkezéseken kötelező, az építés fázisait nyomon követő úgynevezett e-naplóból kétséget kizáróan kiderül, hogy a régi házat teljesen elbontották és géppel egy újnak ástak alapokat. A szakértői vizsgálat azt is feltárta, hogy „a terveken szereplő meglévő, megmaradó falak nem találhatók meg, helyette teljesen új vázkerámia lett kivitelezve”. Az e-napló azt is tartalmazza, hogy „teljes bontás és gépi alapásás” történt. Vagyis a ház engedély nélküli, illegális építkezésnek minősül, és mint ilyet, egyértelműen le kell bontani.





Ezeket olvastad már?
Reggel került fel a körözési listára, hatkor már csattant is a kezén a bilincs

Reggel került fel a körözési listára, hatkor már csattant is a kezén a bilincs

„Nem hittem a szememnek” -  Elképesztő, hogy mi utazott a pesti trolin

„Nem hittem a szememnek” - Elképesztő, hogy mi utazott a pesti trolin

Húsvéti hosszú hétvége: mutatunk néhány programot nagypéntek és a locsolkodás között

Húsvéti hosszú hétvége: mutatunk néhány programot nagypéntek és a locsolkodás között

Most érkezett: robbanás történt Budapesten, egy ember nem élte túl a szörnyűséget

Most érkezett: robbanás történt Budapesten, egy ember nem élte túl a szörnyűséget

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás