RETRO RÁDIÓ

Ezért érzik magukat horrorfilmben egy XXII. kerületi panel lakói - Videó!





Egy egész panelház lakóit bosszantja az az öregúr, aki a második emeleten eteti a madarakat. Az idős úr szerint az egyetlen bűne, hogy szereti az állatokat.



Megosztás
Szerző: KN
Létrehozva: 2023.03.27.
Módosítva: 2023.03.27.
XXII. kerület Budapest galamb Lakóközösség panelház

A XXII. kerületi Tűzliliom utcában lévő ház lakóinál betelt a pohár: több mint két éve bosszantja a lakókat, hogy a környéken minden tiszta galambürülék. A lakók Ágoston Zoltánt hibáztatják, aki 2. emeleti lakásából minden reggel magokkal eteti a galambokat, mert elmondása szerint, ha nem tenné, az állatok éhen halnának. Ellátogattunk a házhoz, amint megérkeztünk, rögtön megütötte a fülünket a galambok turbékolásának hangja, majd láttuk, hogy a parkoló kocsiktól kezdve a járdán át a padokig mindenhol galambpiszok van.

A második emeleten élő bácsi eteti a galambokat Fotó: Metropol/Bánkuti Sándor

„Szerinte éhen halnak a madarak, hogyha nem eteti őket”

A ház lakóit bosszantja, hogy az idős úr a környékre csalja a galambokat, ezért egy dolgot kérnek: fejezze be a galambok etetését. Vajai Ildikó az idős úr alatt lakik, és elmondása szerint az ő párkányán landol a galambürülék nagy része, ami akár betegségeket is terjeszthet. Megesett már az is, hogy a földre lehulló magokból kukorica nőtt, amit a lakóknak kellett kiirtaniuk. A lakók Hitchcock Madarak című horrorfilmjéhez hasonlították a helyzetüket.

A másodikon lakó bácsi több mint két éve az ablakpárkányára szór ki madáreleséget, és így eteti a galambokat. A madarak az ablakpárkányon ülve leszórják a magot, lepotyogtatnak ürüléket az ablakpárkányra. Nem lehet kiteregetni a ruhákat, az ablak örökké tiszta madárürülék, a magok kinőnek a kertben, nem lehet közlekedni néha

– mondta Ildikó, aki szerint az egyetlen megoldás az lenne, ha a bácsi befejezné a madarak etetését. „Mi próbáltunk már vele többször beszélni, szépen kérni őt, hogy fejezze ezt be, de hajthatatlan, szerinte éhen halnak a madarak, hogyha nem eteti őket.”

A parkoló kocsikat beborítja a galambürülék Fotó: Metropol/Bánkuti Sándor  

Sajnos mindennap eteti a galambokat, és egyszerre tíz-tizenkettő is felfér az erkélyre vagy a párkányra. Mikor már jóllaknak, mindent összepiszkítanak, már a korlát is olyan, nem merjük megfogni

– mondta Irén.

A többi lakó ablakpárkányára piszkítanak a galambok Fotó: Metropol/Bánkuti Sándor 

Nem akarom, hogy megbüntessék. Nekem csak egy kérésem van: ne etesse a madarakat; azért se, mert például jön a nyár, kitesszük a ruhákat, ugyanúgy lepotyogtatják, mint bármit

 – kérte Veronka.

„Most én rossz ember vagyok, mert segítem az állatokat?”

Felkerestük Ágoston Zoltánt is, aki elmondta nekünk, hogy ő nem érzi magát hibásnak, hiszen szerinte az egyetlen bűne, hogy szereti az állatokat. A férfi 43 éve él a házban és 15 éve ápolja otthon beteg feleségét. A galambokat pedig azért kezdte el etetni, mert szerinte egyre kevesebb számukra az élelem és máskülönben éhen halnának.

Ágoston Zoltán minden reggel magokat szór ki a galamboknak Fotó: Metropol/Bánkuti Sándor 

Tizenöt éve egyedül ápolom a nejemet itthon, fekvő beteg. Most én rossz ember vagyok, mert segítem az állatokat? Hát ilyen rossz emberek kellenének, nagyon sokan. Azért, mert valaki támogatja az állatokat, azért nem lehet felelősségre vonni

– mondta lapunknak Zoltán, aki szerint a lakóknak nem kellene bosszankodniuk a galambok miatt, a házkezelőknek pedig sűrűbben kellene takarítani.

 





 





Ezeket olvastad már?
Kiadták a riasztást, záporral és széllel érkezik a melegedés

Kiadták a riasztást, záporral és széllel érkezik a melegedés

Szétesett a ferencvárosi baloldal: Baranyi gyengén muzsikál, Gegesy és Gyurákovics között dől el a választás?

Szétesett a ferencvárosi baloldal: Baranyi gyengén muzsikál, Gegesy és Gyurákovics között dől el a választás?

Eltitkolta, hogy megharapta egy kutya: két hónappal később belehalt a kislány

Eltitkolta, hogy megharapta egy kutya: két hónappal később belehalt a kislány

Dráma a játszótéren: 6 éves kislányt támadott meg egy megvadult kutya a II. kerületben

Dráma a játszótéren: 6 éves kislányt támadott meg egy megvadult kutya a II. kerületben

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás