RETRO RÁDIÓ

Csillogtak a magyar focisták: Szoboszlai vezérletével parádésan rajtolt a válogatott





Lehengerlően kezdte az Eb-selejtezőket a magyar labdarúgó-válogatott a teli Puskás Arénában. Különösen Szoboszlai Dominik varázsolt a bolgárok elleni első félidőben. Most még a kő-papír-olló játék is egészen máshogy sült el, mint múlt héten.



Megosztás
Szerző: MM
Létrehozva: 2023.03.27.
Módosítva: 2023.03.27.
magyar labdarúgó-válogatott Szoboszlai Dominik Puskás Aréna labdarúgás

A magyar labdarúgó-válogatott bebizonyította, hogy a sorsoláson nem véletlenül húzták ki az első kalapból: a Bulgária elleni magabiztos győzelemmel kezdte a 2024-es németországi Európa-bajnokság idei selejtezőit. Marco Rossi szövetségi kapitány csapata a múlt csütörtöki, észtek elleni felkészülési meccs döcögős győzelme (1-0) után, remek első félidei játékkal 3-0-ra lelépte ellenfelét.

Szoboszlai az első gólt előkészítette, a másodikat maga bombázta a bolgárok kapujába
Szoboszlai az első és a harmadik gólt előkészítette, a másodikat maga bombázta a bolgárok kapujába   Fotó: Csudai Sándor / Origo

A teltházas Puskás Aréna lelátóján a magyar szurkolótábor látványos, 13 ezer főt megmozgató élőképpel adta meg az alaphangot a fontos mérkőzésnek és az egész kvalifikációs sorozatnak. A himnuszok előtt sötétbe borult stadionban a mobiltelefonok fényei segítségével kirajzolt óriási 12-es számmal, majd már világosban az "Együtt az újabb feledhetetlen európai kalandozásért" feliratú molinóval is jelezték, hogy a válogatott a tizenkettedik játékosaként számíthat a drukkerekre.

A pályán aztán Szoboszlai Dominikék csillogtak-villogtak. Vécsei Bálint már a 7. percben megszerezte a vezetést (a középpályás Szoboszlai cselsorozata, majd Sallai Roland és Orbán Willi lövései után közelről passzolta a kapuba a kipattanó labdát). 

A 26. percben Szoboszlai lőtt 23 méterről, pazar szabadrúgásból a bolgárok hálójába (2-0), hogy utána újra, ezúttal gólöröm gyanánt játsszon kő-papír-ollót Sallaival.

Szoboszlai (balra) és Sallai most nem 11-esrúgásról döntöttek így, hanem megünnepelték a csapatkapitány bombagólját
Szoboszlai (balra) és Sallai most nem büntetőrúgásról döntöttek így, mint az észtek ellen: ezzl ünnepelték a csapatkapitány bombagólját    Fotó: Csudai Sándor / Origo

A félidőre összejött a harmadik magyar gól is, újra Szoboszlai cselsorozata után, de ezúttal Ádám Martin révén (3-0).

A szünetre tehát eldőlt a meccs. A fordulás után előbb ki-, aztán a második félidő derekára már el is maradtak a magyar helyzetek, de így is sima győzelem lett a vége. 

Négy évtizedes átkot tört meg a magyar válogatott

A Rossi-csapat napra pontosan 40 éves negatív szériának vetett véget: Eb-selejtezők nyitányán legutóbb 1983. március 27-én, Mészöly Kálmán irányításával Luxemburg ellen győztünk (6-2-re idegenben).

Magyarország–Bulgária 3-0 (3-0)

Eb-selejtező, Puskás Aréna, 66 ezer néző

Magyarország: Dibusz – Lang, Orbán, Szalai – Bolla (Nego, 86.), Nagy Á. (Kleinheisler, 73.), Vécsei (Kalmár, 87.), Kerkez – Sallai (Csoboth, 73.), Szoboszlai – Ádám (Varga B., 59.)

Gólszerzők: Vécsei (7.), Szoboszlai (25.), Ádám (39.)

A G csoport másik meccsén Szerbia 2-0-ra nyert Montenegró vendégeként, így (a mieinkkel ellentétben már két mérkőzést játszva) 6 ponttal vezetik a csoportot Magyarország és a montenegróiak (3-3 pont) előtt.

A magyar válogatott legközelebb június 17-én Montenegróban, 20-án pedig újra Budapesten, a Puskás Arénában a litvánok ellen lép pályára.





 





Ezeket olvastad már?
„Évről évre fejlődik” – Nagy titkot árult el Dibusz Dénesről a felesége

„Évről évre fejlődik” – Nagy titkot árult el Dibusz Dénesről a felesége

Messit Lipcsébe hívják: Gulácsi és Orbán csapatába igazolhat

Messit Lipcsébe hívják: Gulácsi és Orbán csapatába igazolhat

Széttárt lábak, pucérra vetkőzve mutatja kedvenc pózát a szemérmetlen álomnő

Széttárt lábak, pucérra vetkőzve mutatja kedvenc pózát a szemérmetlen álomnő

„Kedvencem a matematika" - Dzsudzsák Balázs is segíti a Loki gólvágóját

„Kedvencem a matematika" - Dzsudzsák Balázs is segíti a Loki gólvágóját

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás