RETRO RÁDIÓ

„Jó lenne ez a lift, de így, hogy? Hát merre néz az ajtaja?” – kiakadtak a lakók a semmibe vezető Niedermüller-liften, ami 40 milliójukba került - Videó





Ahogy arról a Metropol korábban beszámolt, a semmibe nyílik egy lift a VII. kerületi Király utcában. Lapunk munkatársa a helyszínen járt, hogy a saját szemével lássa, hogy lehet ekkora baklövést elkövetni.



Megosztás
Szerző: KDR
Létrehozva: 2023.06.10.
Módosítva: 2023.06.12.
Király utca épület Niedermüler Péter lift

Először mi sem akartunk hinni a szemünknek, amikor megtudtuk, hogy van egy lift a VII. kerületi Király utcában, aminek az ajtajai a semmibe vezetnek. Ezért úgy döntöttünk, hogy utánajárunk és magunk győződünk meg róla, tényleg el lehet-e valamit ennyire szúrni!

A liftajtók nem a gangra, hanem a semmibe nyílnak. Nem hittünk a szemünknek! Fotó: Metropol

 A helyszínre érkezve azt láttuk, amit az interneten: valóban ott áll hatalmas monstrumként egy lift a társasház belső udvarában, aminek az ajtajai rossz irányba néznek, azaz használhatatlan. A lift egyébként már egy éve így áll, hogy az ajtajai szó szerint a semmibe vezetnek. Állítólag a körfolyosóról fog majd egy híd átvezetni minden szinten a lifthez, a lakók azonban türelmetlenek, ami nem is csoda. 

A lakók elégedetlenek, nem erre fizették ki a sok pénzt 

Tavaly októberben ki volt írva minden lépcsőfordulóba, hogy folytatni fogják a kivitelezést. Azóta se folytatják. Ellopták a pénzt és biztosan nincs már rá pénz 

– monda az egyik lakó a Metropolnak, aki már nagyon várná a lift elkészülését és hitetlenkedve nézi, hogy merre néz a liftajtó.  

Én a második emeletről jövök le minden alkalommal, bottal. Hát nem kellemes, idős vagyok már. Jó lenne ez a lift, de hát így, hogy?

 - tette hozzá panaszosan.  

Egy másik lakó alátámasztotta a férfi szavait. 

Az eredeti tervek szerint a liftajtó szemben lett volna, de valamiért megváltoztatták a tervet, és erről a lakók nem is tudtak. Csak most szembesültek vele nem olyan régen, hogy így lett megcsinálva. De ez így van egyébként mindennel, hogy a lakók tudják meg utoljára a dolgokat

 – panaszolta a nő, aki már többször is volt lakógyűlésen, hogy szót emeljen az ügyben.  "Az ember nehezen tudja elképzelni, hogy lehet egy ilyen egyértelmű dolgot elrontani, mint, hogy jó irányba nézzen egy liftajtó?"  

A házban több önkormányzati lakás is található, amelynek a gazdája lényegében Niedermüller Péter baloldali, DK-s polgármester, aki azonban elhárítja a felelősséget magától.  Szerinte neki semmi köze az egészhez, mossa kezeit. Különben is, neki megígérte a kivitelező, hogy hamarosan folytatja a munkát (miért, ha nincs köze hozzá?)

Íme, a dollárbaloldal receptje: út a semmibe. Fotó: Metropol

Lehet, hogy az épület nem is alkalmas a lift használatára 

A házba belépve jobbra egyből megpillanthatjuk a lakók tájékoztatására kitűzött dokumentumot, melyen a kivitelező üzenete olvasható. Az üzenet így szól: 

„Többször jártam az épületben technikusokkal és szakemberekkel és úgy tűnik, hogy az épület állapota, különösen a függőfolyosók, valamint a beton rossz állapota miatt lehetséges, hogy a lift és a folyosók közötti hidak alátámasztására kiegészítő/külön szerkezetre van szükség, ami nincs benne az árban. Ez a probléma a lift szerelésekor derült csak ki, emiatt nagy a késedelem” – fogalmaz a kivitelező, ami csak azért furcsa, mert a lakók szerint az eredeti terveken az ajtók jó irányba néztek. Ráadásul a liftre így is elköltöttek már 40 millió forintot, így kissé meglepő, hogy ebben az árban nincs benne a lényeg: hogy a lift használható legyen és ne a semmibe nyíljon az ajtó.  

Az ügyben tovább kérdezősködtünk és sokan úgy tudják, hogy az épület nem is biztos, hogy alkalmas arra, hogy megtartsa majd a liftet és elbírja az azzal járó terhelést, így kérdéses, hogy lesz-e valaha használható liftje az erzsébetvárosi társasháznak. Ez az a szint, amikor már elfogynak a szavak és mi sem tudunk mit mondani, csak annyit: gratulálunk, polgármester úr! Méltó párja Karácsony Gergelynek, aki a Blaha Lujza tér felújítása során a budi-gate-ről híresült el. 

Íme a videónk a helyszínről:

 

 





 





Ezeket olvastad már?
Nyitrai Zsolt közölte az örömhírt: több száz rászoruló családnak segített az Agrárminisztérium és az Élelmiszermentő Központ – Videó

Nyitrai Zsolt közölte az örömhírt: több száz rászoruló családnak segített az Agrárminisztérium és az Élelmiszermentő Központ – Videó

Felháborító: borotvaéles táblákat helyeztek ki Gazdagréten

Felháborító: borotvaéles táblákat helyeztek ki Gazdagréten

Varga Judit részletesen beszélt a rendőri jelentés történetéről

Varga Judit részletesen beszélt a rendőri jelentés történetéről

Húsvét: Így változik a gyógyszertárak nyitvatartása

Húsvét: Így változik a gyógyszertárak nyitvatartása

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás