Dárdai fiai messzire juthatnak: mutatjuk a világ legértékesebb focista-testvéreit





Messze még a világelit, de rövidesen nagyot ugorhatnak előre Dárdai Pál futballista fiai. Mindent bele, Palkó, Márton és Bence!



Megosztás
Szerző: MM
Létrehozva: 2024.03.28.
Dárdai Pál DÁRDAI BENCE Dárdai Márton Dárdai Palkó sportfogadás

Profi szinten egyedülálló, hogy Dárdai Pál vezetőedzőként mindhárom fiát a labdarúgó-csapatában tudhatja. A Hertha kiesése a német Bundesliga-élvonalból egyikük piaci értékének sem tett jót, de biztosra vehető, hogy rövidesen Dárdai Mártont és Dárdai Bencét is a jelenleginél jelentősen többre taksálhatja a Transfermarkt (a súlyos sérüléséből felépült bátyjuk, Dárdai Palkó is előreléphet). Annyi biztos, hogy a futballista-testvérek összehasonlításában bőven van még potenciál a fiatal és sokra hivatott Dárdai-fiúkban.

Dárdai Bence, Palkó, Pál és Márton (balról jobbra): a négyesük világszám, de a focista testvérek mezőnyében még van hová fejlődniük
Dárdai Bence, Palkó, Pál és Márton (balról jobbra): a négyesük világszám, de a focista testvérek mezőnyében még sokan megelőzik őket / Fotó: Török Attila / Nemzeti Sport

A legidősebb, a 24 éves Palkó 800 ezer eurónál (316 millió forint) tart, noha bő egy éve ennek az összegnek a negyedével többet ért, még a Fehérvár NB I-es erősségeként. A magyar válogatottban a múlt héten bemutatkozott 22 éves öccse, Márton 2,5 millió eurón (987 millió forint) áll, pedig 2021 végén még 6 millió euróra (2,4 milliárd forint) saccolták. A közeljövőben újra megindulhat fölfelé, éppen a nemzeti csapatba kerülése miatt – különösen, ha nyáron az Európa-bajnokságon is szerepel majd, és az sem kizárható, hogy utána Bundsliga-csapathoz igazol. A legifjabb fivér, a 18 éves Bence egyelőre 2 millió eurót (790 millió forint) ér, s bár ő még „csak” Európa-bajnok német ifjúsági válogatottnak mondhatja magát. Nyártól a Wolfsburg Bundesliga-játékosaként ő ugorhat a legnagyobbat a ranglistán.

Hármuk értékét tehát együttesen 5,3 millió euróra (2,1 milliárd forint) becsüli a számos kritériumot vizsgáló szakportál. Ebben a tekintetben még nagyon messze vannak a világelittől, de a koruk és a tehetségük alapján ez gyorsan változhat. 

A legtöbbre taksált focista-testvérek túlnyomó többségére az jellemző, hogy egyikük szédítő összeget érő világsztár, míg a másikuk messze nem olyan sikeres, és legfeljebb pár százezer vagy néhány millió eurós értéket képvisel. Ilyen például a vonatkozó toplistát vezető angol Jude és Jobe Bellingham (itt előbbi, a Real Madrid sztárja 20-szor annyit ér, mint 18 éves öccse).

Ugyanez vonatkozik mögöttük a Mbappé-fivérekre is (igaz, a fiatalabbik 17 évesen még csak a PSG ifijei között nevelkedik). Ellenpélda viszont a képzeletbeli dobogón harmadik Theo és Lucas Hernández. Mindketten sokszoros francia válogatottak, mindketten európai topliga topcsapatát erősítik; míg a 28 éves Lucast (PSG) 45 millió euróra (17,8 milliárd forint) taksálják a szakértők, addig két esztendővel fiatalabb öccsét, Theót (AC Milan) 60 millió euróra (23,7 milliárd forint). Ők tehát inkább az olyan, egyaránt klasszisnak számító focista-testvérek hagyományait követik, amilyenek például a holland Ronald és Frank de Boer, a dán Michael és Brian Laudrup, az angol Phil és Gary Neville voltak.

Az alábbi 10-es toplista további érdekessége, hogy Szoboszlai Dominik liverpooli csapattársaiból ketten (Luis Díaz és Alexis Mac Allister) is a világ legértékesebbjei futballistái közé tartoznak a testvérükkel.

A legtöbbre taksált testvérpárok a futballban:

1. Jude Bellingham (Real Madrid) és Jobe Bellingham (Sunderland) – 189 millió euró (74,6 milliárd forint);

2. Kylian Mbappé (PSG) és Ethan Mbappé (PSG U19) – 180,5 millió euró (71,2 milliárd forint);

3. Theo Hernández (Milan) és Lucas Hernández (PSG) – 105 millió euró (41,4 milliárd forint);

4. Marcus Thuram (Inter) és Khéphren Thuram (Nice) – 95 millió euró (37,5 milliárd forint);

5. Leroy Sané (Bayern) és Sidi Sané (Braunschweig) – 80,35 millió euró (31,7 milliárd forint);

6. Luis Díaz (Liverpool) és Jesús Díaz (Barranquilla) – 75,15 millió euró (29,7 milliárd forint);

7-8. Alexis Mac Allister (Liverpool) és Kevin Mac Allister (Union SG) – 75 millió euró (29,6 milliárd forint);

Nico Williams és Inaki Williams (mindkettő Bilbao) – 75 millió euró (29,6 milliárd forint);

9. Rasmus Höjlund (Manchester Utd.) és Oscar Höjlund (Köbenhavn) – 65,5 millió euró (25,9 milliárd forint);

10. Jurrien Timber (Arsenal) és Quinten Timber (Feyenoord) – 62 millió euró (24,5 milliárd forint);

...

Dárdai Palkó, Dárdai Márton és Dárdai Bence (mindhárom Hertha) – 5,3 millió euró (2,1 milliárd forint).

(Forrás: Transfermarkt)

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.
 





 





Ezeket olvastad már?
"Azóta is várom a repülőjegyet" - élete drámájáról vallott a magyar válogatott focista

"Azóta is várom a repülőjegyet" - élete drámájáról vallott a magyar válogatott focista

Mike Tyson helyett másik nagyágyút hoz Budapestre Bunyós Pityu

Mike Tyson helyett másik nagyágyút hoz Budapestre Bunyós Pityu

Hadüzenet Németországból, bombaerős ellenfél vár Marco Rossi csapatára

Hadüzenet Németországból, bombaerős ellenfél vár Marco Rossi csapatára

Olyat csinált a magyar válogatott focista, súlyosan eltiltották

Olyat csinált a magyar válogatott focista, súlyosan eltiltották

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás