Elismerés

2022.05.20. 16:33

Átvette a Magyarországi Falumegújítási Díjat pénteken Vizslás önkormányzata

Átvette ma a korábban elnyert Magyarországi Falumegújítási Díjat Vizslás polgármestere. A díjat a falumegújítás több területén elért kiemelkedő teljesítményért ítélték oda a településnek.

Nool

Forrás: Facebook/Sándor József

Még 2021 decemberében érkezett a szenzációs hír, miszerint a Falumegújítási Szakértői Bizottság által korábban kiírt pályázaton Vizslás község nyerte el a Magyarországi Falumegújítási Díjat a falumegújítás több területén elért kiemelkedő teljesítményért. Sándor József, Vizslás polgármestere hírportálunknak korábban elmondta, hogy a települési önkormányzatok által benyújtott pályázatokat a Falumegújítási Szakértői Bizottság bírálta el. A bizottság tíz tagból – többek között a Belügyminisztérium, a Miniszterelnökség, a Magyar Urbanisztikai Társaság Falutagozata és a Magyar Építőművészek Szövetsége képviselőiből – állt.

A díjátadó ünnepségre május 20-án a Komárom-Esztergom megyei Környén került sor, a díjátadóról Sándor József közösségi oldalán az alábbi gondolatokat osztotta meg:

– A Falumegújítási Szakértői Bizottság a Vizslást és Újlakot érintő fejlesztések nyomán még tavaly ítélte meg számunkra a díjat, amelyet ma vehettem át Dr. Dukai Miklós helyettes-államtitkártól és Madaras Attilától, a bizottság elnökétől. Köszönjük a megtisztelő kitüntetést! A megkezdett munkát folytatjuk! Köszönöm a lelkes Vizslási csapatnak, akik nélkül ez nem jöhetett volna létre! – áll a bejegyzésben.

A díjátadó ünnepség köré komoly kísérőprogramokat is rendeztek a szervezők, amelynek keretében a díjazott településeknek lehetőségük volt bemutatkozó műsorral is kedveskedni a házigazdáknak. A vizslásiak népviseletüket magukra öltve vettek részt a rendezvényen, amelyre diavetítéssel és két, a községet körbejáró videóval is készültek. Az esemény résztvevői a községi sátornál megcsodálhatták a hagyományőrző babákat, megkóstolhatták a frissen sült vizslási specialitást, azaz a laskát, valamint a helyi termelők portékáin keresztül belekóstolhattak a palóc ízvilágba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában