Kézilabda

2022.05.24. 19:46

Negyedik helyen végeztek a salgótarjáni strandépítős hölgyek

Idegenben zárták a bajnoki szezont a strandépítős lányok, akik a negyedik helyen végeztek a bajnokságban.

NMH-összeállítás

A Csépe Salgótarjáni Strandépítők KC (fehér mezben) női együttese idegenben búcsúzott a bajnokságtól

Forrás: NMH | Fotó: Hegedűs Márk

A múlt heti remek hazai szezonzárót követően – a bajnoki osztályok átszervezési hulláma miatt –, a már kiesőnek számító hajdúságiak otthonában, győzelemmel akarták zárni a bajnoki évet a strandépítős lányok. Céljaik valóra váltása érdekében nagy iramban kezdtek a tarjániak, szép gólokat lőve a 10. percben már 5–8 volt az állás. 

A hazaiak minden tehertől mentesen játszva, győzelemmel szerettek volna búcsúzni a közönségüktől, és ezért mindent meg is tettek, így kiegyenlítettek. Felváltva estek a találatok és fej fej mellet haladtak a csapatok, majd egygólos strandépítős előnnyel zárták az első játékrészt. 

Szünet után nem változott a játék képe, továbbra is folytatódott az egyenlő erők csatája, de a salgótarjániak higgadtan és nagyon fegyelmezetten játszva, a 42. percre négygólos előnyre tettek szert. 

A folytatásban A strandépítős lányok továbbra is okosan, taktikus játékot nyújtva, továbbá szép gólokat lőve játszottak. Végül magabiztosan tartották meg a kiharcolt előnyüket, és szerezték meg zsinórban a hetedik győzelmüket. 

A Csépe Salgótarjáni Strandépítők KC női csapata tizenhat pontot szerezve – remek tavaszi eredményt produkálva –, továbbá ezt megtoldva az őszi tizenöt ponttal, végül harmincegy bajnoki egységgel a tabella negyedik helyén zárta a bajnokságot, amiért nagy dicséretet érdemelnek. 

A csapat szurkolói nagyon büszkék a fiatal együttes elért eredményére, amelynek a közösségi felületeken többen hangot is adtak, valamint várják a következő szezont. 

Kézilabda NB II., nők, Észak-keleti csoport, 22. forduló: 

Hajdúböszörményi TE – Csépe Salgótarjáni Strandépítők KC 27–31 (17–18)

Hajdúböszörmény, 50 néző. Vezette: Czoldán Csilla, Fazekas Zsuzsanna. 

Csépe Salgótarjáni Strandépítők KC: Kalácska – Dénes 2, Forgács 2, Nagy Alexandra 7, Zsikla 10/2, Csaba 5/1, Gecse 4. Csere: Csiki kapus, Nagy Petra 1, Bobál, Budai, Gyetvai, Kiss, Kovács, Menczel, Szilágyi. Edző: Soós Péter. 

Hajdúböszörményi TE legjobb góldobói: Turi 14/6, Sári 5, Erdei 4. Hétméteres: 6/6., illetve 5/3. Kiállítás: 12 + kizárás Tardi Zsuzsanna 54. percben 3x2 perc után, illetve 4 perc. 

Az eredmény alakulása: 6. perc: 2–4, 14. perc: 8–9, 20. perc: 13–13, 25. perc: 16–15, 29. perc: 17–17. 35. perc: 20–22, 42. perc: 21–25, 49. perc: 24–27, 55. perc: 25–28, 59. perc: 25–30. 

Soós Péter, a strandépítők KC vezetőedzője: – Kissé izgalmasabbra alakult a találkozó, mint ahogy azt mi terveztük, bár tudtuk, hogy nem lesz sétagalopp, hiszen otthon minden csapat nyerni szeretne. Átvettük az ellenfelünk lassabb tempóját, és a védekezésünk csak kevés ideig működött azon a hőfokon, amin kellett volna. Ezt leszámítva egymást követő hetedik győzelmünkkel sikerült lezárni az idényt, amiben sok munka volt és a lányok igazán csapattá érettek ez idő alatt. Köszönjük szépen a szurkolóinknak az egész éves biztatást, támogatóinknak a támogatást, és mindenkinek, aki segített abban, hogy ezt a szép eredményt, a negyedik helyet el tudtuk érni. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában