Tankolás

2022.05.28. 11:25

A Nógrád megyei töltőállomásokra is kikerültek a hatósági árra vonatkozó tájékoztatók

Tájékoztató feliratok is jelzik péntek óta a benzinkutakon, hogy a magyar rendszámos, magyar forgalmi engedéllyel rendelkező autósok továbbra is 480 forinton maximalizált áron vásárolhatnak üzemanyagot.

Nool

A számlálók minden tankolás esetén a piaci árat tüntetik fel, de a pénztárnál a forgalmi engedély felmutatása után alacsonyabb összeget kell fizetnie a magyar vásárlóknak

Forrás: MTI/Komka Péter

Fotó: Komka Péter

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Mol felhívta a figyelmet, hogy a magyar autósok a benzinkutakon a fizetéskor a forgalmi engedély bemutatásával tudják hatósági árra módosítani a vásárlás összegét. Az intézkedéstől azt remélik, hogy csökkenni fog a határ menti kutakra nehezedő nyomás, és a rendkívül forgalmas nyár eleji időszakban is gondoskodni lehet az ország ellátásbiztonságáról.

Miután a kormány csütörtökön bejelentette, hogy péntektől csak magyar rendszámmal lehet kedvezményes áron benzint venni Magyarországon, nagy roham indult Szlovákia felől a balassagyarmati és a salgótarjáni benzinkutak felé is. A roham csütörtök este lecsendesült, tegnap óta pedig a Nógrád megyében található töltőállomásokra is kikerültek a forgalmi engedély felmutatására vonatkozó tájékoztató feliratok. Ahhoz ugyanis, hogy hatósági áron vásárolhassanak üzemanyagot a Molnál, tegnap óta forgalmi engedéllyel kell az erre való jogosultságot igazolni. A vállalat egyébként a következő napokban – az intézkedés zökkenőmentes bevezetése érdekében – hitelt érdemlő magyar rendszám alapján is jóváhagyja a vásárlásokat.

Komka Péter, az MTI Nógrád megyei fotóriportere pénteken a salgótarjáni Mol töltőállomáson készített fotókat arról, hogy a kútoszlopokra és a vásárlótérbe is kikerültek a tájékoztató feliratok. Nem kell tehát megijedni, ha azt látjuk, hogy a kútoszlopokon a számlálók tankolás során a piaci árat mutatják, hiszen miután a pénztárnál felmutatják a forgalmi engedélyt, továbbra is a kormány által korábban meghatározott 480 forintos literenkénti áron kapják meg az üzemanyagot a magyar rendszámú, magyar forgalmi engedéllyel rendelkező autósok.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában