Szersén Gyula

2022.05.28. 19:15

Legendás szinkronszínész hagyatéka látható a Mohorán megnyílt kiállításon (fotók)

„Aki bejárta a világot David Attenborough-val” címmel nyílt szombaton kiállítás Mohorán, a Tolnay Klári Emlékházban.

Hegedűs Henrik

Szersén Gyula munkásságának legfontosabb pillanatai, valamint személyes tárgyai is láthatók a kiállításon

Forrás: Nool/Fürjes Béla

Fotó: PHOTOGRAPHY of FURJES

A szélesebb közvélemény nem elsősorban színpadi alakításairól, sokkal inkább legendás szinkronszerepeiről ismeri az elmúlt évben elhunyt kiváló művészt, Szersén Gyulát, aki olyan neves személyiségeknek adta a magyar hangját, mint Terence Hill, vagy Charles Bronson. Az ő életművéből nyílt kiállítás szombaton a Tolnay Klári Emlékházban, „Aki bejárta a világot David Attenborough-val” címmel, hiszen a közismert természettudósnak is ő kölcsönzi a hangját a népszerű dokumentumfilm-sorozatban.

A rendezvényen Császár Angela színművésznő, Bobory Zoltán költő, Elmer István író, Mohai Gábor előadóművész és Tolcsvay Béla zeneszerző-énekes idézte fel a pályatárs alakját, míg a kiállításon a színész családja jóvoltából a képeken Szersén Gyula munkásságának legfontosabb pillanatai vetődnek a figyelő szemek elé, valamint személyes tárgyait is megtekinthetik az érdeklődők.
A tárlat június 28-ig látogatható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában