Labdarúgás

2022.07.02. 17:04

Új néven indul a Bánk-Dalnoki Akadémia a harmadosztályban

A Nógrád megyei I. osztályból feljutó Bánk-Dalnoki Akadémia új néven Vácon játssza majd hazai meccseit a Nemzeti Bajnokság harmadosztályában.

B.T.

Forrás: H.M.

A Vác FC egy héttel ezelőtt megkapta az NB III-as indulási jogot, de a finanszírozási lehetőségek beszűkülése miatt a klub nem tudja vállalni a harmadosztályú indulást a 2022–2023-as kiírásban, így a Vác VLSE a Pest megyei I. osztályban indít csapatot, az előző idénybeli U19-es együttesre építve.

A Bánk-Dalnoki Akadémia pedig a következő idényben – egy együttműködés keretében – Vácon fogja játszani NB III-as hazai mérkőzéseit, mégpedig Bánk-Dalnoki-Vác VLSE néven. A váciaknak tehát együttműködési szerződése van a bánkiakkal, amely a váci stadion biztosítása mellett kiterjed a játékosokra is. Ennek értelmében több, az előző idényben a váciak NB III-as keretéhez tartozó labdarúgó kaphat lehetőséget náluk. 

Az NB III. legutóbbi évadában a Közép csoportban a Balassagyarmat második lett, míg az SBTC a Keletiben a tizenhetedikként zárt, így búcsúzott a vonaltól és a megyei I. osztályban folytatja. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában