A nevelőapát gyanúsítják a Diósjenőn holtan talált lány ügyében

A nevelőapát vette őrizetbe a rendőrség annak a lánynak az ügyében, akinek a holttestét a napokban Diósjenőn, egy családi ház kertjében találták meg - erősítették meg a Mediaworks Hírcentrum információit hatósági forrásaink.

Nool

Borítóképünk illusztráció!

Forrás: Shutterstock

A Origo számolt be arról, hogy a fiatal lány testvérével együtt tűnt el még 2009 januárjában, egyikük holttestére pénteken bukkantak rá a Nógrád megyei településen, ezt a Mediaworks Hírcentrum tudta meg rendőrségi forrásból. Azt is megerősítették, hogy a nevelőapát vették őrizetbe az eset kapcsán.

Ahogy arról a Nool számolt be először, szombaton Glöckl Ferenc, Diósjenő alpolgármestere a közösségi médiában tette közzé, hogy a családi ház kertjében munkagéppel ástak, amikor a maradványokra bukkantak.

Az alpolgármester nem sokkal később eltávolította a bejegyzést, és csak annyit írt, hogy a részletekről a rendőrség majd a nyomozás végén tud tájékoztatásat adni.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság közleményben tájékoztatta a Nool-t, hogy egy embert őrizetbe vettek a holttest megtalálása után. Az érintett személynek a letartóztatását is indítványozták, de a részletekről egyelőre nem mondanak többet a nyomozás eredményessége miatt. 

A Ripost azt is megtudta, hogy a korábban már többször elővett nyomozás aktáit az év elején porolták le újra. A portál az egyik eltűnt személyekkel foglalkozó Facebook-csoportot böngészve arra jutott, hogy a két említett lány - Horváth Alexandra és Horváth Krisztina Ildikó - 2009. január 1-jén tűnt el Diósjenőn. A rendőrség akkor egy fotót is közzétett róluk. Azt azonban a portál sem tudja, hogy melyikük holttestét találhatták meg pénteken.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában