Labdarúgás

2022.08.13. 10:22

Idegenben lépnek pályára Nógrád megye harmadosztályú focistái vasárnap

Bár még csak két forduló telt el az NB III. Közép csoportjának küzdelmeiből, már most erőteljesen megmutatkozik, mennyire kiegyensúlyozott a mezőny, egyetlen csapat sem mehet az éppen aktuális ellenfelével szemben biztosra. Vasárnap késő délután mindkét nógrádi alakulat idegenben tesz látogatást, papíron a bánkiakra vár nehezebb megmérettetés, de a pesterzsébetiek is eléggé kiszámíthatatlanok.

Hegedűs Henrik

A Bánk-Dalnoki Akadémia (kékben) csapata Szolnokon lép pályára

Forrás: Nool.hu archívum

Fotó: Hegedűs Márk

Szolnoki MÁV FC (10.) – Bánk- Dalnoki Akadémia (16.)
A felsőzsolcai kupakudarcot követően igyekeztek gyorsan rendezni a sorokat a nyugat-nógrádiak, a szakvezetés szerint ez sikerült is, így egyáltalán nem felemelt kezekkel utaznak az elmúlt szezonban még a másodosztályban vitézkedő vetélytársuk otthonába. 

– A kupából történő kiesés hatásait szerencsére gyorsan átvészeltük, így hétfőtől kettőzött erővel készültünk a szolnoki fellépésre. Riválisunk rendkívül erős együttes, ám mi is kiváltképp elszántak vagyunk, mindenképpen reménykedhetünk a pontszerzésben. Sajnos két meghatározó játékosunk is a sérültek listájára került, bízom benne, az őket helyettesítő fiatalok megállják a helyüket a pályán – tekintett előre a találkozóra Balog Zsolt, a bánkiak vezetőedzője.

ESMTK (12.) - Balassagyarmati VSE (8.)
A két gárda hasonló mutatókkal rendelkezik a tabellán, egy győzelem mellett egy vereség áll a nevük mellett. A balassagyarmatiak nagy nehézségek árán jutottak tovább a múltkor a Magyar Kupa országos főtábláján, és ahhoz, hogy a bajnokságban is sikeresebbek legyenek elengedhetetlen a támadójáték javítása.

– Épp ez manapság a legfontosabb feladatunk. Úgy gondolom, a hátsó alakzat állapota rendben van, a védekező középpályások teljesítményével sincs különösebb gond, ám amikor az ellenfél kapuja felé kell hatékonyabb akciókat kezdeményezni, bizony nehézségekbe ütközünk. A héten sokat gyakoroltunk, miként lehet minél eredményesebben vezetni a támadásokat, de nem mindegy, hogy egy lefektetett bója, vagy éppen egy élő-mozgó ember van velük szemben. Határozott véleményem, hogy előbb-utóbb csak átszakad a gát, és a csatáraink gólokkal kedveskednek a szurkolóinknak – fejtette ki álláspontját a rangadót megelőzően Nagy Tibor, az Ipoly-partiak vezetőedzője. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában