Ima

2022.08.14. 18:05

A hívők égi édesanyjának mennybevételét ünnepelték Mátraverebély-Szentkúton (fotók)

Több ezer zarándok látogatott el vasárnap nemzeti kegyhelyünkre, a Nagyboldogasszony-napi főbúcsúra, amelyet Mohos Gábor esztergom-budapesti segédpüspök celebrált.

G. P.

Forrás: Nool

Fotó: H.Cs.

Augusztus 15-e, vagyis a Szűzanya mennybevétele a katolikus egyház legnagyobb Mária-ünnepe. A dogma szerint ezen a napon Jézus anyja a földi létből testestül-lelkestül, egyenesen az örök boldogságba jutott.

A főbúcsút Mátraverebély-Szentkúton vasárnap tartották. Mohos Gábor szentbeszédében a lelki béke és a szeretet fontosságát hangsúlyozta. 

– Isten belülről terel bennünket a helyes útra, ezáltal a vele való kapcsolatunk is megerősödhet. Rávezet bennünket arra, hogy az ő szemében mi, emberek nem attól leszünk nagyobbak, ha annak mutatjuk magunkat, hanem akkor, ha szeretettel és tisztasággal fordulunk felebarátaink felé – sugallta a segédpüspök.

Hozzátette: a legnehezebb, a legkilátástalanabb időszakokban is számíthatunk az Úrra, ő ugyanis mindig segítő jobbját nyújtja felénk. 

A lelkipásztor kifejtette továbbá: a béke már az édesanyánk méhében elkezdődik, ami a Mindenhatóba vetett hitünk által teljesedik ki. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában