Peca

2022.08.16. 09:57

Lebukott az orvhorgász: csomagtartójába rejtette a Mihálygergén kifogott halakat

A rendőrök egy halőrrel közösen hajtottak végre sikeres akciót a napokban: megakadályozták, hogy egy férfi az éj leple alatt halat lopjon a Komravölgyi víztározóból.

V.E.

A halak elpusztultak, így azokat már nem tudták visszaengedni a vízbe

Forrás: Pexels

Telek Bálint, a Komrai-Hasznosi Horgász Egyesület elnöke elmondta: a rendőrök már Egyházasgergén igazoltattak egy férfit késő éjjel, akinek a kocsijában rábukkantak a kopoltyúsokra, így azonnal értesítették a helyi halőrt is.

– Egy orvhorgászt sikerült lefülelniük, aki 23 óra magasságában távozott a víztározó partjáról, méghozzá „zsákmánnyal” a csomagtartójában. A rendőröknek és a halőrnek köszönhetően azonban nem jutott messzire – tette hozzá Telek Bálint.

A horgász egyesület elnöke azt is elárulta, hogy a halak elpusztultak, így azokat már nem tudták visszaengedni a vízbe.

Hat halat fogott

Az esettel kapcsolatban megkerestük a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányságot is. Király-Kollár Ramóna, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense megerősítette a történteket.

– A Salgótarjáni Rendőrkapitányság körzeti megbízottjai és járőrei a napokban, szolgálatellátásuk közben igazoltatták egy személygépkocsi sofőrjét Egyházasgergén. Az intézkedés során megállapították, hogy az 53 éves férfi nem rendelkezik aznapra érvényes horgász engedéllyel, és hat halat kísérelt meg eltulajdonítani a Komravölgyi víztározóból – közölte Király Kollár Ramóna.

Hozzátette: a rendőrök a férfi ellen szabálysértési feljelentést tettek, míg a halakat visszaadták a hivatásos halőrnek.

Címkék#bűnügy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában