Fejlesztés

2022.08.16. 20:19

Turistacsalogató beruházások – újabb háromszázmillió forintból fejleszthetnek Bánkon

Több komoly fejlesztés indulhat meg hamarosan az üdülőövezetéről híres községben, köszönhetően az újabb, közel háromszáz-millió forintos központi TOP-támogatásnak.

H. H.

A tó környékén számos beruházásra készülhetnek

Forrás: Nool.hu

Fotó: Hegedűs Márk

Járdával növelik a biztonságot

Ezek egyike a már nagyon régen várt járdaépítés, a falun átvezető, jelentősebb gépjárműforgalmat bonyolító Petőfi úton. Aki a közelmúltban járt errefelé, és áthaladt az érintett szakaszokon, megtapasztalhatta, mekkora igény van a gyalogosközlekedés biztonsági szintjének fokozottabb növelésére. Főleg a nyári időszakban, nem csak a viszonylag szűkebb keresztmetszetű részeken, a község északnyugati fekvésű részeiről a járda hiányában sokan lépdelnek a főút aszfaltján, hogy megközelítsék a tópartot, de a helyi lakosság részéről is megannyi panasz merült fel e tekintetben. Létesítenek gyalogos-átkelőhelyet, valamint modern buszmegállót is a faluközpontban. Ezzel az elmúlt esztendők egyik legégetőbb kérdésére tehetnek pontot Bánkon.

Felújítják a víziszínpad nézőterét

Hasonlóképpen fontos feladatnak számít a turisztikai szolgáltatások színvonalának emelése. Tavaly nyárra készültek el a strandfürdő felújításával, amely most már valóban huszonegyedik századi színvonalon fogadhatja a látogatókat, és az üdülni, lubickolni vágyó fiatalok és idősebbek egyaránt elégedettek a tapasztalatokkal. Ám a víziszínpad lelátójának állapota az elmúlt években egyre jobban romlott, a kinézete a Bánki Nyár programkínálatának „erősségéhez” mind méltatlanabbá vált. Az elnyert támogatás lényeges eleme lesz a közeljövőben a gyönyörű környezetben elterülő domboldali nézőtér teljes megszépítése, ezzel jóval kényelmesebb körülmények között élvezhetik az emberek az egyes eseményeket, koncerteket, vagy a szlovák nemzetiségi találkozó forgatagát.

Futópályát építenek ki

A tóhoz többen járnak kirándulási, vagy egészségmegőrzési kiruccanás céljából, hiszen remek érzés, amint nyugodtan, a friss levegőt beszippantva körbesétálják, vagy éppen futják a nyugat-nógrádi tájegység kiemelt víztükör-ékességét. A sportolni vágyók számára épül majd a TOP Plusz forrásból egy minden igényt kielégítő futópálya a tó körül, teljes hosszban. A 291 millió forintos juttatásban szerepel még a falu több pontján található illegális hulladéktelepek felszámolása. A fejlesztések jóvoltából így válik még élhetőbbé a község a helyiek, a nyaralók, a turisták számára egyaránt, ami az idegenforgalomra is pezsdítőbb hatású lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában