Rejtély

2022.08.19. 19:53

Hátborzongató esetek – évek, évtizedek óta nem azonosították a Nógrád megyében talált holttesteket

A Nógrád megyei rendőrkapitányságok területén akad néhány olyan eset, melyek régóta megoldásra várnak. A rendőrség nyilvános adatbázisa szerint szűkebb hazánkban is több ismeretlen holttest beazonosításához kérik a lakosság segítségét.

L.J.

Egy temető mellett is találtak maradványokat

Forrás: Pexels

Szatyorba és törülközőbe rejtették a babák holttestét

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya két ismeretlen holttest beazonosításához vár információkat. Jobbágyiban még 2009. június 29-én találtak egy holttestet. Bár a személyleíráson kívül nem áll rendelkezésre több információ, de valószínűleg egy újszülöttről van szó. Mint ismert, ebben az időpontban helyi guberálók találtak egy törölközőbe csavart, és zsákba tett csecsemő holttestet a jobbágyi szeméttelepen. 

Balassagyarmaton szintén egy újszülött holttestét fedezték fel 2013. április 22-én. A nyilvános információk szerint a kisfiú testsúlya 2570 gramm, a testhossza 48 centiméter, míg a haja fekete volt. Bár több információ itt sem áll rendelkezésre, az akkori hírek arról szóltak, hogy a városban a Patvarci út és a Veres Pálné út melletti erdős területen, az úgynevezett Springa-dombon a járókelők találták meg az alig egy-kétnapos csecsemő holttestét műanyag szatyorba, illetve egy ruhaneműbe csomagolva. 

Emberi koponyát találtak a felsőpetényi erdőben

A Rétsági Rendőrkapitányság két esetben kéri a lakosság segítségét. A diósjenői erdőben 2013. november 22-én találtak egy holttestet. A nyilvános információk szerint a halál beállta legalább hat hónappal korábban történt. A személyleírás szerint az elhunyt testmagassága 156-160 centiméterre tehető, valamint kék-zöld színű tréningfelsőt viselt. Felsőpetény külterületén 2018. szeptember 26-án az erdőben bukkantak egy emberi koponyára, amely nagy valószínűséggel fiatal, legfeljebb középkorú, 20-40 év közötti férfitől származik. A halál beálltának feltételezhető ideje öt éven belülre tehető. 

A temető mellett bukkantak elő a csontmaradványok

A Bátonyterenyei Rendőrkapitányság területén egy esethez várják a segítséget. A városban a maconkai temető mellett kerültek elő emberi csontmaradványok 2017. március 2-án. A megtalált arckoponya csontjainak a koponyaalap felőli része hiányzik, így morfológiai neme és elhalálozási kora nem meghatározható. Azonban valószínűsíthető, hogy 20-30 évvel ezelőtt hunyt el az áldozat.

A fenyveserdő és az udvar is csontmaradványokat rejtett Bujákon

A Pásztói Rendőrkapitányság két bujáki esettel kapcsolatban vár információkat. A bujáki fenyveserdőben még 2017. november 2-án találtak nagy valószínűséggel egy férfi koponyát, amely a leírás szerint egy 30 és 60 év közötti személytől származhat. A halál beálltának feltételezhető ideje kevesebb mint 25 év. Tavaly február 7-én egy Kossuth utcai ingatlan udvarán fedeztek fel csontmaradványokat, amelyek mindegyike kétséget kizáróan emberi eredetű, valószínűleg ugyanazon középkorú felnőttől származnak. A nemre, testmagasságra vonatkozó megállapítások azonban nem megállapíthatóak. A halál időpontja 25, de akár több száz évvel korábbra is tehető. 

A megyeszékhelyen is találtak ismeretlen holttestet

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság egy holttest beazonosításához kéri a segítséget, melyet a megyeszékhelyen tavaly december 8-án találtak. Ezzel kapcsolatban több információ nem áll rendelkezésre. A Balassagyarmati Rendőrkapitányság pedig a Bercelen 2016. április 2-án megtalált holttest/emberi maradvány beazonosításához várja a lakosok segítségét. Ennél több információ itt sem áll rendelkezésre.

Értesítsék a rendőrséget! - Amennyiben az esetekkel kapcsolatban bárki információval rendelkezik, úgy az adott ügyhöz kapcsolódó rendőrkapitányság elérhetőségét ajánlott felkeresni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában