Lehetőségek

2022.10.06. 13:54

Kétezer munkahelyet kínáltak a salgótarjáni állásbörzén

Kétezernél is több betöltetlen munkahelyet kínáltak csütörtökön a salgótarjáni sportcsarnokban, a Nógrád Megyei Kormányhivatal állásbörzéjén. A nap során elsősorban a megyeszékhelyen és annak környékén élő álláskeresőket várták. A helyszínre látogatók megismerhették a felnőttképzési lehetőségeket és személyre szabott tanácsokat is kaptak a hivatal munkatársaitól, egyebek mellett egy jó önéletrajz elkészítéséhez.

Gulyás Edina

Sok érdeklődőt vonzott a salgótarjáni állásbörze

Forrás: Nool

Fotó: Hegedűs Márk

Ahogy azt előzetesen megírtuk, a Nógrád Megyei Kormányhivatal háromnapos programsorozata csütörtökön állásbörzével zárult a Városi Sportcsarnokban. Azonban ezzel az események sora csak a megyeszékhelyen ért véget, az elkövetkező hetekben szűkebb hazánk további öt járásában is lehetőséget biztosítanak arra, hogy a munkaerőpiaci kereslet és kínálat egymásra találjon. 

– A Nógrád megyei munkaerőpiac mindig folyamatos mozgásban volt, az átalakulás jellemezte, így van ez napjainkban is – fogalmazott megnyitó beszédében Becsó Zsolt, a térség országgyűlési képviselője. – A Nógrád Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya folyamatosan nyomon követi megyénk foglalkoztatási helyzetét. Alapvető célkitűzésük, hogy elősegítsék a gazdaság növekedését, valamint különböző eszközökkel járulnak hozzá a munkaerőpiaci helyzet javításához. Ennek egyik legközvetlenebb eszköze az állásbörze, hiszen közel hozza egymáshoz a munkát keresőket és kínálókat. 

A városi sportcsarnokban tartották a rendezvényt
Fotós: Hegedűs Márk / Forrás: Nool

Mint mondta: a jelenlegi gazdasági helyzettől függetlenül arra kell törekedni, hogy minél több zöld- és barnamezős beruházás valósuljon meg a megyében. Azokkal lehetőséget teremtenek arra, hogy az emberek itt találjanak munkát és biztos hátteret. 

– A pandémia lecsengését követően egyre több munkaerőigény jelent meg a megyei és az azon kívüli munkáltatók részéről is. Ezért újra szervezett állásbörzékkel igyekszünk segíteni azokat a vállalkozásokat, amelyeknek aktív munkaerőigényük van – ismertette Tamási Ildikó, a Nógrád Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási, Munkaügyi és Munkavédelmi Főosztály vezetője. – Ezekre az alkalmakra nemcsak azokat várjuk, akik állást keresnek, hanem azokra is számítunk, akik munkahelyet váltanának.

Nem csak a munkát keresőket, hanem az állásváltást tervezőket is várták
Fotós: Hegedűs Márk / Forrás: Nool

A főosztályvezető a tavasszal megtartott állásbörzékkel kapcsolatban kifejtette, hogy akkor is nagy sikere volt a rendezvénysorozatnak. Pozitív eredménnyel zárultak a programok, azok hatására megnőtt a közvetítések száma, ami pozitívan alakította a munkanélküliségi adatokat is. 

– A salgótarjáni börzén kétezer nyitott állást kínáltak a munkáltatók. Munkaerő-kölcsönző cégek is megjelentek, amelyek sokszor nógrádi vállalkozásoknak keresik a munkaerőt, de megyén kívüli pozíciókat is felvonultattak. Ezen kívül a felnőttképzési lehetőségekről is tájékozódhattak az érdeklődők – hangsúlyozta Tamási Ildikó, aki arra is kitért, hogy a kormányhivatal munkatársai személyre szabott tanácsokkal látták el a résztvevőket. Egyebek mellett arról, hogyan kössenek szabályos munkaszerződést, milyen munkavédelmi szabályokra kell a odafigyelni a munkavállalóknak. Ismertették, hogy a megváltozott munkaképességűek milyen támogatásokat, lehetőségeket vehetnek igénybe, emellett akár az önéletrajz készítésében is segítették az álláskeresőket.  

A sátraknál számos szakma képviselői bemutatkoztak
Fotós: Hegedűs Márk / Forrás: Nool

Minden lehetőséget végigjártak az érdeklődők

A salgótarjáni állásbörzére a megyeszékhelyről és annak környékéről is szép számmal érkeztek érdeklődők. A kiállítók sátrait végigjárva tájékozódtak az ajánlatokról. – Valamennyi lehetőséget végignézem, mert több területen is el tudom képzelni magam, ugyanis nem csak egy szakmám van – fejtette ki Ági, aki Karancsságról utazott be a megyeszékhelyre. – Két hónapja vagyok munkanélküli. Úgy gondolom, hogy a korom miatt találok nehezebben munkahelyet, hiszen 45 éves vagyok. Azt tapasztalom, hogy sok helyen pályakezdőket, 25 év alattiakat szeretnének inkább alkalmazni.

A képzések iránt érdeklődőknek is akadt lehetőség
Fotós: Hegedűs Márk / Forrás: Nool

Mint mondta: a honvédség által kínált lehetőségek is érdeklik. Attól sem zárkózna el, ha Salgótarjánba, vagy akár messzebbre kellene naponta eljárnia, abban az esetben, ha jó feltételeket ajánlana egy munkáltató.

– Bízok abban, hogy a mai napon megfelelő állást találok, legvégső esetben akár gyárba is elmegyek dolgozni – emelte ki a hölgy.

A megye számos nagyvállalata képviseltette magát az eseményen
Fotós: Hegedűs Márk / Forrás: Nool

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában