Tisztelet

2022.10.06. 15:41

Pásztón is megemlékeztek a hősökről

Pásztón is megemlékeztek csütörtök délután hazánk hőseiről a polgármester hivatal előtti téren.

N. O.

Farkas Attila, Pásztó polgármestere elhelyezte az emlékezés virágait

Forrás: Nool

Fotó: Nagy Orsolya

Farkas Attila polgármester beszédében felidézte, hogy milyen történelmi események vezettek az aradi vértanúk és gróf Batthyány Lajos kivégzéséhez.

– Nem volt hiábavaló az áldozatvállalásuk, a magyar nép bebizonyította ugyanis, hogy akár a túlerővel szemben is képes szembeszállni a függetlenség elnyerése érdekében. Akkor kivívtuk az egész világ szimpátiáját – emelte ki Farkas Attila. Hozzátette: október 6-át 2001-ben nyilvánította nemzeti gyásznappá az akkori országgyűlés. Azóta országszerte megemlékeznek hazánk hőseiről, de sajnos több olyan nap is volt a magyar történelemben, amely megviselte nemzetünk életét és súlyos hatással volt rá.

Mint mondta: ilyenkor Pásztón is kikerül a fekete lobogó az önkormányzat épületére tiszteletet állítva a vértanúk emléke előtt. A polgármester beszédét követően a városvezetés, a civil szervezetek és intézmények elhelyezték a megemlékezés virágait az emlékműnél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában