Fejlesztés

2022.11.26. 11:29

Közel egymilliárd forintos támogatás érkezett Karancsaljára a kormány jóvoltából az elmúlt öt évben

Átadták a 14 millió forintból megújult és korszerűsített önkormányzati hivatalt pénteken a településen, ahol további fejlesztést is bejelentett a polgármester.

Gubányi Patrik

A községháza helyiségeit közel 14 millió forintból korszerűsíthették

Forrás: Nool

Fotó: Hegedűs Márk

Év elején fejezték be a felújítási munkálatokat a karancsaljai hivatalban, pénteken  pedig hivatalosan is átadta a modern épületet a település polgármestere, valamint Balla Mihály, a térség országgyűlési képviselője a helyieknek.

Sulyok Oszkár Jánosné, Karancsalja polgármestere köszöntőjében részletezte: nagy pillanat ez a hivatal életében, hiszen a mai kor követelményeinek megfelelő munkakörülményeket tudtunk teremteni a kollégáknak és az ide látogatóknak. A munkálatok előtt a Belügyminisztérium pályázatának köszönhetően az épület elektromos hálózatát is felújítottuk. Az irodáknak és a folyosóknak magas volt a belmagassága, ezért a költséghatékonyság miatt álmennyezetet alakítottunk ki. 

– A Magyar Falu Program keretében több sikeres pályázatunk is volt. A községháza helyiségeit közel 14 millió forintból korszerűsíthettük, amelyre nagyon nagy szükség volt már. Az 1960-as években épült, ezért az esztendők megviselték az épületet, a falak megrepedtek, a padlózat számos helyen sérült volt. A felújítás az irodák és a közlekedő helyiségek falainak és mennyezetének glettelését, festését, a padlóburkolatok, valamint a nyílászárók cseréjét foglalata magába – emelte ki a polgármester.

Hozzátette továbbá: a mozgáskorlátozottaknak létrehoztak egy mellékhelyiséget és egy új, férfi mosdót is. Az irodák előtti folyosót műanyag ajtóval zárták le, mivel a községházán van a nagyterem, ami kulturális események lebonyolítására szolgál.

Sulyok Oszkár Jánosné arra is rámutatott, hogy az elmúlt öt évben majdnem egymilliárd forint érkezett Karancsaljára, amiből több  fontos fejlesztés is megvalósulhatott a településen.

– Csaknem 17 millió forintból történt meg az utak rendbehozatal, kerékpárforgalmi létesítményt építettünk, valamint az Arany János út új aszfaltburkolatot kapott.  Közel ötmillió forint támogatásból készülhetett el a temető lépcsője és a kerítése.  Ezek mellett több mint kétmillió forintból megújultak a játszótereink, valamint további 14 és fél millió forintból  egy kisteherautót szereztünk be  – tudtuk meg a faluvezetőtől.

Sulyok Oszkár Jánosné háláját  fejezte ki a magyar kormánynak, hogy a különböző pályázati forrásoknak köszönhetően az elmúlt években 925 millió forint támogatásból fejlődhetett a település, a Magyar Falu Program keretében több mint 74 millió forintnyi pályázati forrásból újultak meg intézmények és közterek. 

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból (TOP) beérkezett 808 millió forintból korszerűsítették a helyi óvodát és az orvosi rendelőt, valamint a csapadékvíz-elvezető rendszert és kiépítették a kerékpárutat is. 

A polgármester bejelentette, hogy a napokban kapták a jó hírt: a TOP Plusz pályázatán újabb 32 millió forintból újíthatják meg a Bartók Béla út egy szakaszát. 

Az ünnepi eseményen Balla Mihály is átvágta az átadást jelképező szalagot. Köszönetét és elismerését fejezte ki a helyi önkormányzatnak, hogy fellendítik a települést, a kormánynak pedig azt, hogy a gazdasági visszaesés ellenére jelentős támogatással segítik a legkisebb településeket is. 

 

Címkék#Karancsalja

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában