Beruházás

2022.11.26. 20:32

Átadták a balassagyarmati családi bölcsőde új telephelyét is az egészségnapon

A Lamenda Alapítvány családi- és egészségnapot rendezett szombaton az 1-es típusú diabétesz jegyében a Játékváros Családi Bölcsőde új telephelyén.

L. J.

A gyerekek azonnal birtokukba is vették az új helyet

Forrás: Nool

Fotó: Fürjes Béla

Vartik Melinda, az alapítvány elnöke portálunknak elmondta: az esemény célja volt, hogy elősegítsék az 1-es típusú diabéteszes gyermekek, fiatalok társadalmi esélyegyenlőségét és a diabéteszes gyermekek integrációját, valamint az 1-es típusú diabétesz jellemzőiről, a kezelés lehetséges módjairól a résztvevők is tájékoztatást kapjanak. Emellett a rendezvény keretein belül átadták a Játékváros Családi Bölcsőde Hálózat új telephelyét is a Kossuth Lajos utcában.

Az új épületet Dóbiás Zalán plébános áldotta meg
Fotós: Fürjes Béla / Forrás: Nool

– A szülők részéről egyre nagyobb igény mutatkozott a bölcsődénk iránt, ezért korábban pályázatot nyújtottunk be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban – mondta Vartik Melinda. Hozzátette: – A kiíráson végül sikeresen elnyertünk 34 millió forintot a családi bölcsődék épületének fejlesztésére. Azonban a korábbi helyszínt már nem lehetett megfelelően átalakítani, ezért önerőből vásároltunk egy új ingatlant és azt újítottuk fel a pályázat által. A Kossuth úton lévő telephelyen eggyel több csoportszobát alakítottunk ki, aminek következtében huszonegyről huszonnyolcra bővülhet a családi bölcsődék befogadóképessége. Ezen felül az új ingatlanban helyet kaphatott többek között egy tornaszoba, egy sószoba és egy konyha is. Terveink szerint az új családi bölcsőde jövő év elején nyílik meg.

Az új bölcsőde épületét Dóbiás Zalán plébános áldotta meg az átadó ünnepségen. Napközben a rendezvényen a jelenlévők részt vehettek a gyermekkori betegségek és kapcsolatuk az 1-es típusú diabétesszel összefüggésben zajló kerekasztal beszélgetésen, amelyet olyan szakemberek, mint dr. Tóth-Heyn Péter, a Semmelweis Egyetem I. számú Gyermekgyógyászati Klinika igazgatóhelyettese, dr. Bauer Viktor gyermekgyógyász és gyermekneurológus szakorvos, dr. Bevelagva Gabriela, dr. Kokavszky Klára és dr. Komócsi András gyermekorvosok, valamint Herczeg Szilvia dietetikus tartottak.

Mindezek mellett az alapítvány a nap folyamán még számos programmal, köztük egészségügyi mérésekkel, szűrésekkel, a cukorbetegséggel kapcsolatos előadásokkal kedveskedett az érdeklődőknek. Szó esett továbbá a mozgás fontosságáról és a jelenlévők megismerhették a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége által összeállított okostányért is. Az eseményt végül egy közös kisvonatozással zárták a városban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában