Szünet

2022.11.29. 17:58

Igazgatási szünetet rendeltek el a salgótarjáni városházán

A salgótarjáni testület keddi döntése értelmében – illeszkedve a kormányzati igazgatási szünethez – 2022. december 22-től 2023. január 6-ig igazgatási szünetet rendelt el a polgármesteri hivatalban.

Kéri István

A közgyűlés még októberi ülésén döntött takarékossági intézkedésekről a megemelkedett energiaárak miatt, ennek értelmében egyes önkormányzati fenntartású salgótarjáni intézmények már bezártak, egyes esetekben szűkült a nyitva tartás, egyes intézmények pedig december elsejétől zárnak be. A döntés meghozatalakor vizsgálatra jelölte meg a testület azt is, hogy a polgármesteri hivatal is bezárjon-e az év végi, jövő év eleji napokra.

– A testület döntése értelmében – illeszkedve a kormányzati igazgatási szünethez – 2022. december 22-től 2023. január 6-ig igazgatási szünetet rendelt el a salgótarjáni polgármesteri hivatalban. Folyamatban lévő ügyek kapcsán fontos információ, hogy az igazgatási szünet időtartama az ügyintézési határidőbe nem számít majd bele. Ügyeleti jelleggel minden osztályon lesz – meghatározott időben – elérhető dolgozó az igazgatási szünet ideje alatt is – hangzott el az ülésen.

Csatlakoznak a paktumhoz

A testület döntése értelmében Salgótarján támogató partnerként csatlakozik a megye foglalkoztatási helyzetének javítását célzó paktumhoz. A projekt kétezer lakos munkavállalását fogja segíti az elkövetkezendő években munkáltatói igényeken alapuló képzések szervezésével, az álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését segítő szolgáltatások biztosításával, továbbá bér és mobilitási, vagy akár vállalkozóvá válást elősegítő támogatások nyújtásával.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában