Modellezés

2022.11.30. 13:51

Szenvedélyből építi a vasútmodelleket a szécsényi iskola igazgató-helyettese

A Páter Bárkányi János Katolikus Általános Iskola és Gimnázium igazgató-helyettesének, Borda Tamásnak a modellvasút-építés a hobbija. Beavatta portálunkat a részletekbe.

Sz. F.

Borda Tamás szenvedélye a vasútmodellek készítése

Forrás: Beküldött fotó

Ahogy mondta, számára a szabadidő eltöltésének nagyszerű formája ez a tevékenység. Alkotás közben megszűnik számára a külvilág, igazi örömet jelent számára, amikor elkészül egy-egy modell. Gyermekkorában az édesapja mellett szerette meg ezt a hobbit. Amikor édesapja építgette a kisvasutakat, ő mindig ott volt mellette, segített neki, amiben csak tudott. Később aztán gyermekként ő is a kisvasutak építéséhez szükséges eszközöket kapott karácsonyi ajándékba a szüleitől. Ettől fogva önállóan foglalkozott a modellezéssel. 

Főiskolás korában aztán háttérbe szorult számára ez a hobbi, és kezdő pedagógusként sem tudott rá kellő figyelmet fordítani. Aztán az ezredfordulót követően az egyik tanítványának szintén ez volt a szenvedélye. Miután meglátogatta őt, ismét felkeltette érdeklődését a modellezés. Később tudomására jutott, hogy Balassagyarmaton van egy ehhez kapcsolódó klub is. Felkereste őket, és a szimpatikus közösség azonnal befogadta. Azóta tizenhárom év telt el. A klub egyesületté alakult, s a tagság őt választotta elnökké.  

Az Ipoly-parti város művelődési házában minden évben megrendezik kiállításukat.

Mivel Borda Tamás emeletes házban lakik Szécsényben, így hely hiányában bizonyos keretek közé kellett szorítania hobbiját. Édesanyja lakásában azonban van egy hatalmas pincehelyiség, újabban ott ad teret a modellezésének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában