Illegális bevándorlás

2022.11.30. 14:21

Migránsokat csempésztek a román állampolgárok, Rétságon elfogták őket

Rétság belterületén akartak ellenőrizni egy román honosságú személygépkocsit a rendőrök ma hajnali 4 óra 30 perc körül, a Készenléti Rendőrség jelzése alapján.

N. O.

Két román embercsempészt elfogtak a rendőrök Rétság közelében

Forrás: Nool.hu

Fotó: Pexels

Király-Kollár Ramóna, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta portálunk megkeresésére, hogy a jármű vezetője a rendőri jelzés ellenére nem volt hajlandó megállni.

– A járőrök a gépkocsit követni kezdték. A jármű pár kilométer megtétele után félreállt, több személy kiugrott belőle és elszaladt. A rétsági buszforduló helyszínén munkatársaim két román állampolgárt fogtak el, akiket a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányságra előállítottak – közölte Király-Kollár Ramóna.

Hozzátette: a két férfit a mai napon embercsempészés gyanúja miatt kihallgatják, őrizetbe veszik és letartóztatásukat is indítványozzák az az ügyészségen. A sajtóreferens arra is kitért, hogy a járműből kiugró és elszaladó személyek elfogása érdekében a rendőrök nagy erőkkel a helyszínre vonultak és megkezdték felkutatásukat.

Mint mondta, az embercsempészés alapesetben egytől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén folyamatosak egyébként a mélységi migrációs ellenőrzések, továbbá a szlovák társhatósággal a közös határszakaszon járőrszolgálatot is végrehajtanak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában