Fejlődés

2022.12.07. 06:50

Beruházások sokasága kezdődik el Pásztón

Utak újulnak meg, de korszerűsítik a templomot, a könyvtárat, a francia tagozat épületét, valamint az uszoda építési munkálatai is folytatódhatnak a városban.

Nagy Orsolya

Újabb fejlesztések előtt áll Pásztó (borítóképünk illusztráció)

Forrás: Nool archívum

Számos beruházás kezdődhet el a közeljövőben a városban. Farkas Attila polgármester portálunk megkeresésére elmondta, hogy csaknem 400 millió forint értékben érkezett támogatás a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Pluszban a városban, amit belterületi utak korszerűsítésére fordítanak.

– A kapott összegből összesen hat út kap új köntöst, így a Régivásártér, a Bem, a Napsugár és a Vasvári Pál út, valamint a Stromfeld és Hunyadi udvarban lévő utak is. Az utóbbi kettő esetében nemrégiben újultak meg a játszóterek is, és most már az utak is rendben lesznek – közölte Farkas Attila.

Hozzátette: az elmúlt időszakban mintegy 20 utat korszerűsítettek a városban. Megújult egyebek mellett a Cserhát lakótelep, a Mátraszőlősi, a Tóth Árpád, a Madách, a Vezér, a Levendula, a Tücsök, a Arany János, a Derkovits, a Munkácsy, de a József Attila út is.

A polgármestere arra is kitért, hogy még 2018-ban, az időközi választás után felmérték a szakemberek segítségével, hogy mely utcák vannak rossz állapotban. Több mint 30 utat találtak, így a fő prioritás az volt, hogy ezeket felújítsák. Ebből mintegy húszat megcsináltak, amelyre a településvezető büszke. Többet is szerettek volna korszerűsíteni, azonban a koronavírus és a válság közbeszólt. Azt is fontos megemlíteni továbbá, hogy a 2000-es évek elejétől 2018-ig Pásztón csupa két út újult meg.

Mint mondta: a kiválasztásnál az utak minőségén kívül több mindent figyelembe vesznek, így például, hogy mire lehet pályázni, milyen összegben, az úttal együtt kell-e mást is csinálni, van-e közintézmény ott és azt is, milyen rajta az átmenő forgalom.

– Nagy öröm a számunkra, hogy most hat út új köntöst kaphat, hiszen így közelebb kerültünk a célunkhoz. Emellett pedig több támogatást is kaptunk már beruházásokra. Így például megújulhat a könyvtárunk, amely 1980 óta, amióta megépült nem volt korszerűsítve, így nagyon fontos a fejlesztése. A francia tagozat épülete is megszépül majd, míg a sportpályánál lelátót és futókört is építünk. Az Okos Város projektnek köszönhetően pedig újabb kamerákat helyezünk majd el a településen – emelte ki Farkas Attila, aki reméli, hogy a beruházások jövő tavasszal, nyár elején elindulhatnak majd.

A polgármester kifejtette: jelenleg zajlik a templom felújítása, a Varázsvölgy II. munkálatai is folynak, a piac fejlesztése pedig elkészült. A használatbavételi engedélyre ugyanakkor várni kell még, amely remélhetőleg január végén lesz meg.

Azt is megtudtuk továbbá, hogy a közelmúltban az uszodára a vállalkozó megkapta a többlettámogatást, így folytatódhat az építkezés.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában