Kés

2023.02.03. 09:24

Késsel esett a tűzoltótömlőnek a részeg férfi Nógrádban

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 21 éves patvarci férfival szemben, aki a portáján kigyulladt tűz oltása után a tűzoltók tömlőjét egy késsel átvágta.

Nool

Időben észrevették a rongálást

Forrás: Nyomozati iratok

A vádirat szerint tavaly júliusban, az egyik éjszak a vádlott házának udvarán, egy domboldalba vájt pincében tűz ütött ki. A tüzet a Szécsényi Katasztrófavédelmi Örs helyszínre érkező tűzoltói igyekeztek megfékezni, eközben az ittas házigazda folyamatosan távozásra szólította fel őket.

Miután a tűzoltók a tüzet eloltották, a tűzoltószerek néhány percig felügyelet nélkül maradtak a sötétben, a vádlott ekkor a magasnyomású tűzoltó tömlőt egy késsel megvágta.

A tűzoltók a tömlőt minden használat után áttörlik, így még a helyszínen észlelték a rongálást, melynek következtében a magasnyomású tömlő használhatatlanná vált, ezzel a katasztrófavédelem 300 ezer forint kárt szenvedett.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség rongálás vétsége miatt nyújtott be vádiratot a büntetett előéltű férfival szemben, melyben fogházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására, valamint arra tett indítványt, hogy a férfi a 300 ezer forint kárt polgári jogi igény keretében térítése meg, és fizesse meg a közel 30 ezer forint bűnügyi költséget is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában