Jegyzet

2023.02.03. 13:00

Tetten ért környezetszennyező

Szomorú és elkeserítő látni, hogy az ember hogyan pusztítja el a természetet. Nagy Orsolya gondolatai a témában.

Nagy Orsolya

Elkeserítő látvány fogadott a napokban az utcán az egyik délutáni sétám közben. Arra lettem figyelmes, hogy az erdő szélén állt egy platós autó, amelyen egy ember éppen lapátolta le a szemetet, köztük különféle építési törmeléket, a fák közé. Amint megláttam, dühöt éreztem, és azonnal bejelentettem, bízván, hogy a hatóság cselekszik. 

Nagyon megdöbbentem és értetlenül álltam a történtek előtt, hiszen napjainkban számos úton-módon meg lehet válni a hulladéktól. Természetesen azért fizetni kell, így egyszerűbb megszabadulni a szeméttől az út szélén, éppen csak az erdőben tesz jelentős kárt. Érthetetlen számomra, hogy valaki miért teszi ezt, és miért nem óvja a természetet. 

Amennyiben ezt az értéket tönkretesszük, nem lesz másik, és nélküle a Földön nincs élet. Ezt azonban sokaknak a fejébe lehet verni, ugyanis bármerre megyek, rengeteg hulladékkupacot találok. Főként az utak mellett és az erdő szélén fellelhetők, de rengeteg nagyobb illegális szemétlerakó is van. Bár sok kezdeményezés született és különféle szervezetek rendszeresen szerveznek gyűjtést, de úgy tűnik, hogy ez még mindig kevés. Lehet, hogy komolyabb szankciókat kellene bevetni a szemetelők ellen. 

Nagyon szomorú és elkeserítő látni, hogy az ember hogyan pusztítja el a természetet, amely rengeteg kincset és értékes pillanatot ad nekünk. Talán akkor tanuljuk meg értékelni, amikor már teljesen tönkretettük és elpusztítottuk. Ekkora már késő lesz.

 

Címkék#jegyzet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában