Szélvihar

2023.02.04. 12:37

Ideért a szélvihar: leszakadt faágak adnak munkát a nógrádi tűzoltóknak

Az erős széllökések szűkebb hazánkat sem kímélik, emiatt pedig több leszakadt faághoz riasztották lánglovagjainkat szombat délelőtt, illetve kora délután.

Gubányi Patrik

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az Országos Meteorológiai Szolgálat első szintű, citromsárga riasztást adott Nógrád teljes területére a várható erős széllökések miatt. A viharos erejű szél miatt a tűzoltóknak is egyre több a feladatuk, utánajártunk, hogy eddig hol volt szükség a munkájukra a vármegye területén.

Kapás Márton, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője a Nool.hu megkeresésére tájékoztatott: – Dejtár közelében egy nagyméretű faág esett rá egy arra közlekedő személyautóra szombaton délelőtt. A gépjármű mindkét utasa el tudta hagyni az autót, azonban a sofőrt a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították. A helyszínre a balassagyarmati hivatásos tűzoltók vonultak ki , akik áramtalanítottak a kocsit, majd megtisztították az utat a törmelékektől.

A sajtószóvivővel épp vonalban voltunk, amikor újabb esetet jelentettek:  – Alsópetény külterületén kidőlt egy fa, amely teljesen elzárja az útszakaszt. A helyszínre a rétsági hivatásos tűzoltók vonulnak, akik motoros láncfűrésszel távolítják majd el a fát az útról – tette hozzá Kapás Márton.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában