Beismerés

2023.03.22. 10:27

Több mint félmillió forintjába került a sofőrnek a héhalmi drift

A Pásztói Járási Ügyészség eredményes közvetítői eljárás után megszüntette a büntetőeljárást az ellen a 28 éves férfi ellen, aki a Héhalom melletti búzaföldeken károsította meg a vetést gépkocsijával.

Nool

Sokba került az egyórás kikapcsolódás (Képünk illusztráció!)

Forrás: pixabay

A gyanúsított 2022. március 14-én délután Héhalom határában őszi búzával bevetett mezőgazdasági területekre hajtott a gépkocsijával, ahol közel egy órán át driftelgetett. Ezzel a mintegy 5 cm magas növényeket a földből kiforgatta, két érintett földtulajdonosnak 350 000, illetve 175 000 forint kárt okozott.

A sofőrt két rendbeli rongálás miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd vele szemben a Pásztói Járási Ügyészség 2022 nyarán az eljárást 6 hónapi időtartamra felfüggesztette, egyúttal az ügyet közvetítői eljárásra utalta.

A terhelt a közvetítői eljárás során a sértetteknek a bűncselekménnyel okozott sérelmet – a közöttük létrejött megállapodás alapján, a sértettek által elfogadott módon és mértékben – jóvátette, a közvetítői eljárás így eredményre vezetett. Ezért az ügyben bírósági eljárás lefolytatására nem volt szükség, a sértetteknek vádemelés nélkül, rövid időn belül megtérült a káruk, az elkövető pedig megbánó magatartása és a kár megtérítése miatt mentesült a büntetőjogi felelősségre vonás alól, ugyanis az eljárást az ügyészség megszüntette.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában