Nool.hu podcast

2023.06.07. 16:07

Állatvédők kezdik meg a munkát a balassagyarmati ebrendészeti telepen (podcast)

Döntött a képviselő-testület, a San Lazaro Állatvédő Alapítvány segíti majd a négylábúakat az új kutyamenhelyen, amely Balassagyarmaton, a Szügyi úton épült.

L. Zs.

Új kutyamenhely épül a város Szügyi útján

Forrás: Beküldött fotó

Csach Gábor polgármester arról számolt be portálunknak, hogy kifejezetten állatvédő tevékenységgel foglalkozó szervezetet kerestek a kutyamenhely üzemeltetésére. 

– Feladatuk a következő öt évre, hogy a Balassagyarmati járás területén, de elsősorban a vele négylábúak befogására szerződött településekről a kóborló, illetve szabálytalanul tartott állatokat – kutyák, macskák – begyűjtse és gazdához juttassa – fogalmazott a polgármester. Kiemelte: csak egészségügyi okból, állatorvosi jóváhagyással altatható el jószág a telepen.

A San Lazaro Állatvédő Alapítvány 2018-tól foglalkozik állatvédelemmel. Céljuk, hogy megoldják a gazdátlan jószágok problémáját a térségben, továbbá kulturált, humanitárius és szakmai szempontoknak egyaránt megfelelő állatotthont hozzanak létre, állatorvosi és szakápolói felügyelet biztosításával. Feladatuk a gazda nélkül maradt, illetve kóbor ebek, macskák megmentése, új otthonba juttatása, orvosi ellátásának megtervezése, valamint ivartalanítási program szervezése és végrehajtása a kontroll nélkül, nem kívánt szaporodás visszaszorítása céljából.

A San Lazaro Állatvédő Alapítványtól Dallos Szilvia alapítótag beszélt portálunknak a részletekről és arról, hogy hamarosan megkezdhetik a munkát a telepen a négylábúak védelmében.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában