Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK
Létrehozva: 2023.05.27.

"Azt mondták, kössem ki valahova és hagyjam ott" – 11 éves kutyusával keres otthont a rokkantnyugdíjas Zoltán

Orsós Zoltán születése óta izomsorvadásban szenved, egy üzemi baleset miatt pedig 2004 óta rokkantnyugdíjas. Egyetlen családtagja Letti, a 11 éves német juhászkutya, akivel új albérlet után kell nézniük. Most az emberek segítségét kéri.

Orsós Zoltán élete nem egyszerű: a hányatott sorsú férfi intézetben és nevelőszülőknél nevelkedett, majd egy 2004-es üzemi baleset következtében mindkét lábát eltörte és rokkantnyugdíjas lett. A születése óta izomsorvadásban szenvedő férfi a bal lábát szinte csak mankónak tudja használni, a baleset után pedig már csak 4 órás munkarendben tud dolgozni. Zoltán azonban nem adja fel: minden napi motivációt 11 éves német juhászkutyája, Letti ad számára, akivel jóban-rosszban együtt vannak.

Gazdája Lettit féléves korában, rossz körülmények közül mentette ki. Fotó: Beküldött fotó

Nyolc hónapot töltöttek az utcán, kettesben

Orsós Zoltán a közösségi médiához fordult segítségért, hogy új lakást találjon kettejük számára, ugyanis második emeleten lévő albérletébe már alig tud felmenni a lépcsőn kutyájával. Lettinek ugyanis ízületi fájdalmai vannak és Zoltán számára is nehéz a lépcsőzés izomsorvadása és üzemi balesete miatt. 

Új lakást kell keresnünk, de nagyon szűkösek a kereteink, ugyanis a 4 órás munkámból és a nyugdíjamból nem sok bevételem van. Én minden pénzemet, amit csak lehet azt a lakhatásunkra és Lettire költöm, ez a lakás azonban a lépcsőzés miatt már nem alkalmas számunkra. Én még csak-csak felvonszolom magamat valahogy, de a kutyus nehezen bírja

– mesélte Zoltán a Ripostnak, aki a rezsivel együtt 50 ezer forintot tudna kifizetni albérletére, de mellette szívesen vállal kisebb, könnyű házkörüli munkákat cserébe, például kerítésfestést vagy takarítást. 

Számunkra csak az a lényeg, hogy földszinti legyen, ne kelljen lépcsőznünk és nyugalom, békesség és biztonság legyen. Még nem volt tartozásom soha, mindig kifizettem a bérleti díjat, de most új otthon után kell néznünk" – tette hozzá a férfi, aki az előző évben nyolc hónapot töltött Lettivel az utcán, ugyanis korábbi albérletében 10 év után egyik napról a másikra felmondták a szerződését.

Nagyon nehéz volt a tavalyi év. Volt, hogy autó csomagtartójában, tárolókban, lépcsőházban vagy épp játszótéren aludtunk Lettivel, de dolgozni onnan is mindig eljártam, becsületesen. Végül egy jóakarónk a feleségével segített nekünk és beköltözhettünk a garázsába, ahol 3 hónapot laktunk

– vallott a nehéz hónapokról Zoltán, aki decemberben tudott beköltözni mostani, második emeleti albérletébe a kutyussal. 

Zoltán mindene a 11 éves Letti. Fotó: Beküldött fotó

Inkább az utcára kerül, mint hogy elhagyja a kutyáját

Többen is mondták nekem, amikor először kértem segítséget a lakhatás miatt, hogy adjam el, mérgezzem meg vagy hagyjam el, kössem ki valahová Lés hagyjam ott Lettit, mert kutyával nem fogok találni lakást. Én erre azonban nem vagyok hajlandó. Ő a családom, a mindenem. Sosem hagynám őt magára

– mesélt megrendülve Zoltán a kutyájával való kapcsolatáról. Jelenleg kettesben élnek komlói albérletükben, ami 25 km-re van Pécstől, a férfi munkahelye azonban ott található, így napi szinten 50 km-t ingázik, hogy pénzt keressen. Mindez nem is okozna gondot számára csak, hogy a bérletét a munkahelye nem téríti meg számára így az így is kevés keresetéhez képest ez is plusz költséget jelent.

„Eddig több, mint 17 ezer forintba került a bérletem, most a vármegyebérlet bevezetése óta csak 9400 forint. Én azonban szeretnék, ha lehet Pécsen lakni, hogy kevesebbet kelljen ingáznom és ezt a kis pénzt is meg tudjam spórolni. Így elsősorban itt keresek otthont. Ideköt az életem, az emlékeim és a munkám is, ami rokkantnyugdíjasként különösen fontos szempont"árulta el Zoltán, akinek az ország több pontján ajánlottak fel kisebb házakat és telkeket, de azok mind túl messze voltak ahhoz, hogy új életet kezdjen ott. 

A férfi számára a kutyája jelenti a legnagyobb boldogságot, ezért is fontos számára, hogy ne kínozza tovább Lettit az állandó lépcsőzéssel. 

Hisz benne, hogy ha őszinte és becsületes, akkor semmi sem lehetetlen

Zoltán már többször felkereste a pécsi önkormányzatot is, hogy önkormányzati lakást bérelhessen, de azok sajnos nem voltak szabadok. Ettől függetlenül beadta rájuk az igénylését tavaly, azóta viszont semmi hír róla. Kapott segítséget szociális intézményektől is élelmiszer formájában, akiknek Zoltán jelezte, hogy lakásra lenne szüksége, de a mai napig nem jelentkezett senki nála, hogy tudna ebben segíteni. Zoltán ettől függetlenül mélyen hisz benne, hogy sorsa jobbra fordul és megtalálják Lettivel a következő otthonukat, hiszen voltak már sokkal rosszabb helyzetben is, mint most és vallja, hogy semmi sem lehetetlen annak, aki őszinte és becsületes.

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ilyen még nem volt: aranyat lövell ki egy vulkán

origo.hu

Elszólta magát a megcsalásról a magyar sztárpár

metropol.hu

Széteshet Szoboszlai Dominik csapata, Klopp után egy másik kulcsember is leléphet

magyarnemzet.hu

Levillogta a rendőrt az éjszaka közepén az érdi édesapa és nagyon jó oka volt rá

metropol.hu

„Soha életedben nem csillogtál még így!” – Tóth Gabi fotóval jelentette be a váratlan örömhírt, záporoznak a gratulációk

vg.hu

Alba Aréna: megnyílt Magyarország legújabb sportarénája – fotók

origo.hu

Jákob Zoltán elárulta, miért lett sikeres

astronet.hu

Hétvégi horoszkóp 2024. április 20-21.: Váratlan fordulatokat jeleznek a bolygók

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Megkezdődött Tordy Géza temetése: itt lesz a színművész örök nyughelye

ripost.hu

Visszatérnek a mínuszok, de ez még nem minden: mutatjuk, milyen időre készülj hétvégén

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Fontos bejelentést tesz ma Szentkirályi Alexandra

INSIDER

Megdöbbentő videó: Magyar Péter szóról szóra lenyúlta Orbán Viktor beszédét

INSIDER

Bábként rángatja Karácsony Gergelyt a Gyurcsány-házaspár

INSIDER

Videón, milyen gyanús alakokkal bútorozott össze Magyar Péter

INSIDER

Megrázó képsorok: gázolt a villamos a József körúton, métereket repült az áldozat

INSIDER

Mintha rakéta csapódott volna be – semmi sem maradt az autóból a budapesti baleset után

INSIDER

Hétvégén sem élvezhetjük ki a tavaszt - erre jobb, ha felkészülsz

INSIDER

Szívbemarkoló: így teljesítik a hétévesen elhunyt Dominik utolsó kívánságát