Fotók

2022.05.16. 16:24

Erdőben és kigyulladt autónál is oltották a tüzet Somogyban

Huszonhárom riasztás érkezett a hétvége folyamán a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósághoz. Tíz alkalommal tűzesethez, nyolc alkalommal műszaki mentéshez vonultak a tűzoltók.

Sonline

Árokba hajtott egy autó péntek éjjel Simonfa belterületén. A jármű vezetőjét a mentők kórházba szállították. A gépkocsit a kaposvári hivatásos tűzoltók áramtalanították.

Ugyanebben az időben Siófokon is balesethez riasztották a város hivatásos tűzoltóit. Az Erkel Ferenc utcában ugyanis fának ütközött egy személyautó. A gépkocsi egy parkoló autónak is nekiment. A sofőr beszorult, a város hivatásos tűzoltói szabadították ki az összeroncsolódott gépkocsiból.

Szombaton délelőtt vágástéri hulladékot égettek a barcsi Ősborókás területén. A darányi erdőrészben végzett munkálatok ideje alatt feltámadt a szél és a dolgozók nem tudták megakadályozni a tűz továbbterjedését, ezért a lángok az erdőbe is bejutottak. A barcsi hivatásos tűzoltók több vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a tüzet.

A belső szalagkorlátnak ütközött egy személygépkocsi az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, Balatonfenyves közelében, szombat este. A műszaki mentést végző balatonboglári önkormányzati tűzoltók áramtalanították a gépkocsit, és eltávolították a szalagkorlát megrongálódott részét.

Tarany külterületén az út menti árokba csapódott egy személyautó, amelynek áramtalanítását a nagyatádi hivatásos tűzoltók végezték. A jármű utasait a mentők kórházba szállították.

Vasárnap délután kigyulladt egy gépkocsi a 7-es főút 176-os kilométerszelvényénél, Szegerdő térségében. Az utasok időben el tudták hagyni a járművet. A marcali hivatásos és a szőkedencsi önkéntes tűzoltók két vízsugárral határolták körül a lángokat.

Több száz köbméteren összehordott szemét égett egy siófoki lakóház udvarán, az Alkotmány utcában. A tűz egy nyolc négyzetméteres melléképületre is átterjedt. A siófoki hivatásos tűzoltók három vízsugárral fékezték meg a lángokat, majd átforgatták a szemetet, megelőzve, hogy az visszagyulladjon.

Az esti órákban villanyoszlopnak ütközött egy gépkocsi Kaposváron, a Vásártéri út elején. A járműben négyen utaztak, őket a mentők kórházba szállították. A kaposvári hivatásos tűzoltók áramtalanították az autót, megszüntették a forgalmi akadályt, valamint az oszlop megrongálódása miatt az áramszolgáltató szakembereinek értesítését kérték.

A megyeszékhely másik két egységét Magyaregresre riasztották, ahol hosszú órákon át dolgoztak egy körülbelül 500 köbméternyi pulykatrágya halom oltásán. Az állomány munkáját egy erőgép is segítette, amellyel átforgatták a 3-4 méter magasra összehordott trágyadombot. A tűzoltók a több mint négy órán át, egészen hétfő hajnalig tartó oltást követően hőkamerával is átvizsgálták a területet, de izzást már nem tapasztaltak.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában