Fotók!

2022.05.16. 17:41

Megszépül és modernebb is lesz a kaposvári atlétikapálya

A kaposvári atlétikai pálya átépítési munkálatainak megkezdése apropójából tartott tájékoztatót Szita Károly Kaposvár polgármestere és Gyulai Miklós a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke.

Nagy András

Ugyan a munkálatok már egy ideje folynak, a Buzsáki utca oldalán a partfal megerősítésével, hamarosan a futó pálya felületét is lecserélik, új műanyag borításra. A polgármester elmondta, még 2001. novemberében, az akkori sportminiszter, Deutsch Tamás segítségével állapodtak meg a jelenlegi futókör létrehozásáról, amelyet egy év múlva már át is adtak a nagyközönségnek. A városvezetés célja az, hogy 2030-ra az ország legegészségesebb városa legyen a dél-dunántúli megyeszékhely. Rendszeres, élethosszig tartó mozgással megvalósítható ez a terv, de ehhez megfelelő infrastrukturális ellátottságra van szükség. Ennek érdekében 22 „grund” létesült az elmúlt időszakban, ma már gyakorlatilag a fiataloktól, az idősekig mindenki megtalálja a számításait a városi környezetben, ha sportolni támad kedve. A mozgás lehetősége adott, akár az él, - akár a szabadidős sport kedvelői számára. Azon ritka magyarországi városok egyike Kaposvár, ahol minden szakági-létesítmény megtalálható. 

Fotók: Lang Róbert

Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke arról beszélt, hogy a projektet még 2017-ben álmodták meg Szita Károly polgármesterrel. A már említett partfal megcsúszása miatt vált szükségessé annak megerősítése, amely ezzel egyidőben egy lelátóval kombinált futófolyosóvá alakul, így impozánsabbá és modernebbé varázsolja a létesítményt. A felújítások összköltsége a város és a szövetség részéről több, mint 300 millió forintra rúg. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában