Megyei időjárás

2022.05.17. 07:00

Borongós, csapadákos időt hozhat a hidegfront

Kedden az éjjel érkezett hidegfront alakítja a somogyi időjárást.

Sonline

Fotó: Shutterstock

Délelőtt erősen felhős, borongós időre, délután már napsütésre is számítani lehet. Sokfelé várható eső, záporeső, délután néhol egy-egy zivatar. Helyenként megerősödik a szél. Éjjel elhagyja térségünket a front, megszűnik a csapadék, és tovább csökken a felhőzet.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
kedd reggel 15,
kedd délután 23,
szerda reggel 12 fok körül alakul.

Az időjárás a hidegfrontra érzékenyeket terhelheti meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. Az idegrendszer ingerlékenysége gyakran csökken ilyen időjárási helyzetekben, ezért a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges. Halmozottabban észlelhetők az allergiás betegségek, illetve tünetek is. (forrás: met.hu)

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Szerdán, csütörtökön túlnyomórészt napsütéses, de eleinte az évszakos átlagnál pár fokkal alacsonyabb hőmérsékletű időre van kilátás, keleten még élénk, majd legyengülő széllel, erős UV sugárzással. Csapadék nem hullik.
- Pénteken fátyolfelhős ég, időnként szűrt napsütés lesz jellemző. Említést érdemlő csapadék ekkor sem valószínű, de délután, este a nyugati határszélen előfordulhat egy-egy zápor, illetve zivatar. Kellemes, nyárias idő alakul ki, emelkedő hőmérséklettel.
- Szombaton előreláthatólag egy hidegfront érkezik, délutántól elszórtan heves zivatarokkal, szélerősödéssel. A front előtt helyenként 30 fok köré emelkedhet a hőmérséklet.
- Vasárnap kissé hűvösebb, változóan felhős-napos, az ország középső sávjában szeles időre lehet készülni. (forrás. eumet.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!